Život

Nebaví vás zhadzovať kilá vo fitku? Skúste tequilu

"Ráno po tequilovom večierku nebolo nikdy také pekné. Bolí vás síce hlava, ale zahreje vás pocit, že ste o niekoľko kíl ľahší."

Zuzana Onufer, 23. mája 2015 14:00
Ilustračné foto. Foto: TASR
Plavková sezóna sa blíži a to znamená, že mnohí z nás sa začínajú trápiť diétami, behaním po hrádzi či potením vo fitnescentrách. Po takejto drine a odriekaní máme toho večer plné zuby a dostaneme chuť siahnuť po fľaši vína.
Nie je to taký zlý nápad ako sa zdá. Iba s malou úpravou. Namiesto pohára vína si dajte pohárik tequily. Podľa nedávnej štúdie spoločnosti American Chemical Society, užívanie tequily vám skutočne môže pomôcť zbaviť sa prebytočných kíl.

Tajomstvo agavins


Vedci zistili, že rastlina agáve, z ktorej sa tequila vyrába obsahuje prírodné sladidlo agavins, ktoré nielenže znižuje hladinu cukru v krvi, ale uľahčuje chudnutie. Pozor, netreba si to mýliť so známejším agáve sirupom, ktorý takéto účinky nemá.

Výskum robili vedci na myšiach. Jednej skupine dávali piť čistú vodu a druhej vodu zmiešanú s agavinsom. Zistili, že myši, ktoré konzumovali agavins jedli celkovo menej a mali nižšiu hladinu glukózy v krvi. Okrem toho, tieto myši začali produkovať hormón GLP-1, ktorý udržuje žalúdok dlhšie plný a produkuje inzulín. A to je ďalšia pridaná hodnota agavinsu a teda že toto prírodné sladidlo môže byť prospešné aj pre ľudí trpiacich cukrovkou.

Nemáte chuť sa prejedať


Štúdia ďalej uvádza, že dobrým dôvodom, prečo začať používať agavins je to, že tieto prírodné cukry podporujú rozvoj zdravých mikróbov v ústach a črevách a tým znižujú vašu chuť do jedla.
Podľa vedcov tieto zistenia dávajú agavins veľký potenciál na jeho využite vo forme umelého sladidla pre obéznych ľudí a diabetikov. Či už si teda agavins primiešate do vody alebo si ho dáte vo forme panáka tequily, robíte dobre pre svoje zdravie a štíhlu líniu.

Na zlepšenie nálady tu máme pre vás jednu tequilovú:


Zdroj: yourtango.com, womenshealthmag.com

ODPORÚČAME AJ:
Preháňate to s emóciami? Možno ste to zdedili po rodičoch
Čierna gazela Naomi Campbellová oslavuje. Koľko rokov jej hádate?
Buď ja alebo pes. Ako vyriešiť takýto spor?
Krásne hnedá pleť už pred letom: Vyskúšali ste už sprejové opaľovanie?

Komentáre