Štýl

Krásne hnedá pleť už pred letom: Vyskúšali ste už sprejové opaľovanie?

"Je tu novinka v podobe sprejového opaľovania. Aké pre a proti skrýva? Zisťovali sme za vás."

Eva Frantová, 20. mája 2015 12:00
Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván
Je všeobecne známe, že tmavší odtieň pleti nás robí príťažlivejšími, pretože opticky zužuje a takpovediac vytieňuje naše krivky. Nie vždy sa nám však chce čakať, kým naša pokožka prirodzene zhnedne pôsobením slnečných lúčov a už vôbec nie, ak potrebujeme vyzerať o pár stupňov hnedšie už dnes večer. Do solária nás pri zdravom rozume nedostane snáď nikto a samoopaľovacie krémy často spôsobujú neestetické škvrny na oblečení či posteľnom bielizni. Teraz je tu však novinka v podobe sprejového opaľovania. Aké pre a proti skrýva? Zisťovali sme za vás.

Príjemná vôňa a rovnomerné vstrebávanie


Moderné solárne štúdiá vám techniku sprejového opaľovania predstavujú ako bezkonkurenčne najlepšiu na trhu, ktorá v sebe spája kvalitu použitých látok a garanciu spokojnosti zákazníka. Sprejové opaľovanie totiž obsahuje prvky proti starnutiu pokožky, ktoré ju navyše hydratujú a zabraňujú nepríjemnému lepkavému pocitu. Zároveň je toto opaľovanie vhodné na každý typ pokožky, vydrží od troch do šiestich dní a jeho aplikácia trvá len niekoľko sekúnd.

Ilustračné foto Foto: TASR/AP


Čo si o tejto technike myslia ženy, ktoré ju naozaj vyskúšali?


"Na sprejové opálenie som už počula rôzne recenzie. Vraj to vyzerá akoby ste sa naozaj opálili, ale špiní to oblečenie. Z vlastnej skúsenosti však môžem povedať, že moje očakávania sa nadmieru splnili. Zo začiatku som síce bola v šoku, pretože v priebehu piatich minút sa moja bledá pokožka zmenila na krásne snedú a moje oblečenie sa zašpinilo iba hneď po aplikácii, čo však šlo poľahky oprať. Odvtedy nemám žiadny problém. Navyše ma všetci chvália, aká som krásne opálená," povedala pre Webmagín Martina z Bratislavy. Študentka Katarína sa k nej pridala, aj jej sa takáto forma opaľovania páči.

Nebezpečný dihydroxyacetón alebo DHA


Sprejové opaľovanie má však i veľa neprajníkov, ktorí spochybňujú jeho zdravotnú nezávadnosť. Problémom totiž je, že obsahuje nebezpečný dihydroxyacetón, ktorý síce pokožke priamo nevadí, ale ak sa vdychovaním (pri nanášaní spreja bez nutnej masky a okuliarov) dostane do pľúc môže výrazne zhoršiť príznaky astmy, či vyvolať vážnejšie pľúcne ochorenia. Obávať sa však nemusíte, ak si sprejové opaľovanie doprajete raz za čas. Problém nastáva až vtedy, keď je jeho aplikácia prehnaná. A popravde, čo v dnešnom svete nie je aspoň trošku škodlivé?

ODPORÚČAME AJ:
Tetovanie na ženskom tele: Čo naň hovoria muži?
Príťažlivá aj počas behu? Nie je to nič zložité
Výber svadobného účesu: Zábava alebo nočná mora?
Stránite sa šatám kvôli svojej postave? Chyba

Komentáre