Štýl

Príťažlivá aj počas behu? Nie je to nič zložité

"Máte problém s tým, aké športové oblečenie je správne? Poradíme vám."

Eva Frantová, 15. mája 2015 13:00
Beh, ilustračné foto Foto: TASR/Henrich Mišovič
Májové počasie nám konečne ponúka neobmedzené možnosti, ako prevetrať naše údy a opätovne sa dostať do formy po „zimnom spánku“. A čo je najlepšie, už nemusíme utrácať hromady peňazí za návštevy posilňovní alebo si nebodaj platiť osobného trénera. Vonku svieti slniečko, tak vybehnite na antuku či len tak do najbližšieho parku. Okrem toho, že sa nadýchate čerstvého vzduchu a prídete na iné myšlienky, vaše telo už za pár mesiacov nadobudne požadovanú formu. Máte však problém s tým, aké športové oblečenie je to správne? Poradíme vám.

Základom je športová podprsenka


Správna podprsenka je základom garderóby každej dámy a pri behu to platí o to viac. Chcete predsa, aby vaše prsia mali tú správnu podporu a vy ste tak pri behu nepociťovali nepohodlie. Stavte preto na športový typ podprsenky. Jej výhodou je priedušný materiál a žiadne kostice, ktoré by vás len zbytočne otravovali.

Správna obuv


Snáď najdôležitejší pri behu je výber vhodnej obuvi. Neverte, že vám stačí obuť si hocijaké tenisky, hlavne nech nejdete v balerínach. Pri behu je však podstatné investovať do tenisiek s výrazne ľahšou podrážkou, ktoré spoľahlivo tlmia nárazy a poskytujú tak pohodlie a oporu vašim kĺbom.

Hlavne žiadne „kabelky na doklady“


Idete preč z domu a neviete, čo s kľúčmi, peňaženkou a mobilom? Hlavne si so sebou neberte malú kabelku cez rameno, do ktorej poľahky nahádžete všetko, čo potrebujete. Bude vám len zbytočne zavadzať a nakoniec vás kvôli nej omrzí i samotný beh. Skúste radšej bundu s uzatvárateľnými vreckami, či športové puzdro na mobil, s ktorým navyše počúvanie hudby bude viac než len jednoduché.

Roztečený mejkap


Vieme, že chcete byť príťažlivá aj počas behu, ale nalíčená tvár a pot nejdú veľmi dokopy. Pri maľovaní je menej niekedy viac a to platí i v súvislosti s behom. Nikdy neviete, či sa náhodou medzi okoloidúcimi nenachádza ten pravý a verte či nie, roztekajúca sa tvár a rozmazaná očná linka netvoria práve najpríťažlivejší prvý dojem.

ODPORÚČAME AJ:
Túto jar je dovolené obuť si takmer čokoľvek, vyskúšajte to aj vy
Výber svadobného účesu: Zábava alebo nočná mora?
Rifľovina ovládla jar: Tieto kúsky vám v šatníku nesmú chýbať
Máte už plavky na leto? Päť tipov na tie, ktoré sa stanú hitom sezóny

Komentáre