Život

Zažili ste odmietnutie? Má to niekoľko výhod

"Vedeli ste, že duševná a fyzická bolesť sú podobné? Môžu vám spôsobiť rovnaký pocit."

Tomáš Kušnír, 11. augusta 2015 13:00
Ilustračné foto. Foto: TASR/AP
Máte skúsenosť s odmietnutím? Váš mozog môže vyvolať podobný pocit, ako keď sa oblejete horúcim nápojom alebo si stúpite na palec. Odmietnutie je nepríjemná záležitosť, no počas života ho zažijete niekoľkokrát. Vo všetkom zlom je aj niečo dobré. Pocit odmietnutia má niekoľko skrytých výhod. Spomeňte si na to, keď vám bude ťažko.

Získate sebavedomie


So zvyšujúcim počtom odmietnutí sa z vás stane silnejšia osobnosť. Zo začiatku vás môže trápiť, ak sa vám niekto obráti chrbtom, no eventuálne sa dostaví veľká výhoda, ktorú táto situácia prináša – sebavedomie. Aj keď odmietnutie neulahodí vášmu egu, skôr či neskôr sa z toho pozviechate a v budúcnosti budete reagovať inak.

Zvyšuje kreativitu


Nezapadáte nikam? Cítite sa úplne iný ako všetci ostatní? Pravdepodobne zažívate odstrčenie často. Podľa Cornellovej štúdie ľudia, ktorí sú spokojní so svojou inakosťou a jedinečnosťou, prežívajú odmietnutie ľahšie. Stali ste sa spoločenským vyvrheľom? Kreativita bude tou najlepšou odplatou.

Ušetríte čas


Pravda do očí vás môže posilniť. Od niektorých ľudí sa znáša ťažšie ako od iných. Niekedy má fatálne následky, no v konečnom dôsledku vás aj táto facka od života posunie vpred. Pozrite sa na to z iného uhla a nevnímajte to ako negatívnu vec. Čas, ktorý by ste strávili rozmýšľaním nad tým, čo robíte zle, môžete využiť inak. Ušetríte si mnoho bezsenných nocí.

Zdroj: powerofpositivity.com

ODPORÚČAME AJ:
Highlighty týždňa: Herečka Jennifer Anistonová sa potajme vydala
Čo to znamená byť transgender?
Päť dôvodov, prečo muži odmietajú sex
Riziko rozvodu: Zistili sme, v ktorom veku je najväčšie
Mali by ste zmeniť prácu? Štyri najčastejšie signály, ako to zistíte

Komentáre