Život

Kukuričné lupienky vynašli ako prevenciu masturbácie

"Vynálezca raňajkových cereálií veril, že ich konzumácia odradí ľudí od vlastného uspokojovania a sexu. "

TASR, 19. augusta 2015 12:00
Foto: TASR/AP
Miskou kukuričných lupienkov s mliekom štartuje mnoho ľudí po celom svete svoj deň. Možno vás preto prekvapí, že tieto obľúbené raňajky boli vynájdené za účelom zabrániť ľuďom masturbovať. Pýtate sa, ako to súvisí?

Lupienky namiesto sexu


John Harvey Kellogg vynašiel kukuričné lupienky na konci 19. storočia. Pôvodne zamýšľal, že to bude "zdravé rýchle anti-masturbačné ranné jedlo." Veril, že chrumkaním lupienkov sa v človeku utlmí túžba po masturbácii alebo sexe. Lekár Kellog sa totiž domnieval, že sex je nezdravý pre myseľ, telo i dušu.

Podľa svojho presvedčenia aj žil. Jeho manželstvo by sa dalo označiť ako celibátne s oddelenými spálňami. Radšej si deti adoptovali, akoby mali mať spolu niečo tak „odporné,“ ako sex.

Masturbáciou si privodíte choroby


Ešte horšiu mienku mal Kellog o masturbácii. Oproti sexu bola podľa neho dvojnásobne odporným a ohavným zločinom. Vo svojej knihe Plain Facts for Old and Young: Embracing the Natural History and Hygiene of Organic Life opísal 39 zdravotných ťažkostí, ktoré podľa neho spôsobuje masturbácia. Patrí medzi ne vraj epilepsia, akné, zlé držanie tela, búšenia srdca či zlá ohybnosť kĺbov.

Veril, že zdravý životný štýl by mohol vyliečiť väčšinu ochorení. Kým mäso a kaloricky bohaté potraviny zvyšujú podľa neho sexuálnu túžbu, jednoduché a zdravé potraviny, akými sú aj cereálie ju naopak utlmujú.

Ďalšie „skvelé“ vynálezy


Vynálezom corn flakesov však Kellog neskončil. Medzi jeho ďalšie zlepšováky patrí jogurtový klystír. Podľa neho voda črevá nevyčistí dokonale. Pomôže však jogurt. Polovica z pollitra jogurtu by sa mala zjesť a ďalšia polovica prepláchnuť jeho novým prístrojom cez análny otvor.

Svojím bojom proti sexu a masturbácii bol Kellog doslova posadnutý. Poistil sa aj v prípadoch, ak by niekomu jeho anti - masturbačné kukuričné lupienky nechutili. Navrhol, aby sa mladým dievčatám preventívne vypálil klitoris kyselinou karbolovou a chlapcom, aby nasadili okolo penisu strieborný drôtik, ktorý by svojimi bolestivými sťahmi bránil erekcii.
Zdroj: dailymail.co.uk

ODPORÚČAME AJ:
Prichádza revolúcia prirodzene krásnych očí: 4D mihalnice
Okoreňte si život a bude dlhší
To, ako sa deti správajú v škôlke, predurčuje ich budúcnosť
Ste chorí z internetu? Môže si to odniesť vaša imunita

Komentáre