Zdravie

Buďte v bezpečí aj na bicykli

"Mnoho z vás v detstve určite jazdilo na bicykli. Niet však pochýb ani o tom, že ste aj spadli a mali odreté kolená, či iné časti tela."

TASR, 23. novembra 2020 12:45
Foto: Daxiao Productions / Shutterstock.com
Bratislava 22. novembra (OTS) -
Stávalo sa to asi najmä vtedy, keď ste jazdili bez ochranných pomôcok. Ak vás jazdenie na bicykli stále baví, čítajte ďalej a možno prehodnotíte názor o nosení rukavíc alebo iných chráničov na bicykel. Určite by vo vašej výbave nemali chýbať.

Z nutnosti spravte štýl
Cyklistické oblečenie a doplnky sú pri jazde na bicykli taktiež veľmi dôležité. Cyklistické rukavice sú dnes veľmi žiadaným doplnkom. Pomôžu vám nielen pri nadmernom potení rúk, keď by sa mohli ruky ľahko šmýkať pri držaní riadidiel, ale chránia aj pred prechladnutím.

Ak jazdíte často, bezpochyby vám pomôžu v prevencii pľuzgierov na rukách alebo proti odreniu pri páde. A v neposlednom rade, vyzerajú štýlovo. Rukavice využijete nielen ako cestný cyklista, ale aj na horách a v lese. Nebude totiž problém si zvoliť presne také, ktoré sa vám páčia a perfektne sedia na ruke.

Nezabudnite aj na chrániče
Chrániče na bicykel nemusia byť len na kolená alebo lakte. Existujú aj väčšie, ktoré chránia krk alebo hrudník, či chrbát. Skvele padnú na telo a môžete jazdiť o niečo bezpečnejšie, nakoľko ide predsa o pomôcku, ktorá vám môže zachrániť život.

Kvalitné cyklistické chrániče, ktoré aj v prípade menšieho až stredného pádu nedovolia, aby sa vašej chrbtici stalo niečo vážne. Stať sa môže naozaj čokoľvek a investícia do zdravia je vždy výhodná. Takéto chrániče sú dnes prepracované a môžete ich nosiť aj viditeľne na tričku, pričom budú vyzerať fantasticky. To, samozrejme, nie je podmienka. Nájdete aj také, ktoré sú skvelo prispôsobené k telu a môžete si na ne dať oblečenie. Najrizikovejšou skupinou sú malé deti, pre ktoré sa takéto chrániče vyrábajú tiež. Sú ľahké a zároveň pevné, takže dieťa nebude mať problém ani s pohybom.

Komentáre