Ekológia

Bratislavský hrad aj Bojnický zámok zhasnú v rámci Hodiny Zeme

"Hodina Zeme patrí medzi najväčšie globálne akcie so zapojením miest, pamiatok aj širokej verejnosti. "

TASR, Webmagazin.sk, 27. marca 2021 10:10
Na archívnej snímke pohľad na Bratislavský hrad. Foto: TASR, Pavel Neubauer
Bratislava 27. marca (TASR) - Bratislavský hrad sa v sobotu večer na hodinu ponorí do tmy. Kancelária Národnej rady (NR) SR sa tak zapojí do iniciatívy Hodina Zeme. TASR o tom informoval odbor komunikácie s médiami a verejnosťou Kancelárie NR SR. Štandardné nasvietenie hradu bude podľa kancelárie vypnuté od 20.30 do 21.30 h.

V sobotu sa do iniciatívy opäť zapojí aj viacero slovenských miest a obcí, ako aj kultúrnych pamiatok, medzi nimi napríklad Bojnický zámok.
Pohľad na Bojnický zámok, foto z archívu. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Vypnutím vonkajšieho osvetlenia pamiatky od 20.30 do 21.30 h sa tak Slovenské národné múzeum (SNM) - Múzeum Bojnice zapojí do celosvetovej osvetovej kampane Hodina Zeme. TASR o tom v stredu informovala kultúrno-propagačná manažérka múzea Petra Gordíková.

"Cieľom iniciatívy Svetového fondu na ochranu prírody je upriamiť pozornosť na otázky globálneho otepľovania a svetelného znečisťovania. Hodina Zeme patrí medzi najväčšie celosvetové akcie so zapojením širokej verejnosti," pripomenula Gordíková. Osvetlenie Bojnického zámku múzeum na podporu ekologického projektu vypína každoročne už od roku 2010.

Hodina Zeme patrí medzi najväčšie globálne akcie so zapojením sa širokej verejnosti. Cieľom iniciatívy Svetového fondu na ochranu prírody je upriamiť pozornosť na trvalo udržateľný život. Spolupatričnosť vyjadruje každoročne zhasnutím svetiel viac ako miliarda ľudí na celom svete.

Komentáre