Ekológia

Vyhlásili 15.ročník olympiády o životnom prostredí EnvirOtázniky

"Olympiáda má prispieť k zvyšovaniu environmentálneho vedomia, informovanosti o trvalo udržateľnom rozvoji a angažovanosti žiakov v otázkach životného prostredia."

TASR/Webmagazin.sk, 25. marca 2021 12:44
Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Slovenská agentúra životného prostredia (SAŽP) vyhlásila 15. ročník celoslovenskej olympiády o životnom prostred EnvirOtázniky. Určená je pre žiakov druhého stupňa základných škôl. Informovala o tom vedúca odboru komunikácie a osvety sekcie environmentalistiky SAŽP Alica Kučerová.

Aktuálny ročník sa nesie v znamení "z každého rožka troška". Zameriava sa na problematiku ekologického poľnohospodárstva, rýchlej módy, plastov či globálnych dosahov skleníkového efektu, približuje Kučerová.

"Poslaním olympiády je podnietenie záujmu žiakov základných škôl o životné prostredie a krajinu, o prírodovedné predmety a o problematiku životného prostredia ešte pred rozhodovaním sa o budúcom štúdiu na stredných školách," hovorí Kučerová. Dodáva, že olympiáda má zároveň prispieť k zvyšovaniu environmentálneho vedomia, informovanosti o trvalo udržateľnom rozvoji a angažovanosti žiakov v otázkach životného prostredia doma, v škole a vo svojom regióne.

Pätnásty ročník súťaže prebieha od 25. marca do 22. apríla 2021. Traja najúspešnejší súťažiaci získajú od SAŽP vecné ceny.

Komentáre