Život

V newyorskej zoo sa nakazili koronavírusom ďalšie tigre a levy

"Zoologická záhrada ešte na začiatkom apríla oznámila, že novým druhom koronavírusu sa infikovala štvorročná samička tigra džungľového malajského."

TASR, 25. apríla 2020 7:00
Tiger Foto: TASR
Po tom, ako sa v newyorskej zoo začiatkom mesiaca infikoval novým koronavírusom tiger, bola táto nákaza potvrdená u ďalších štyroch tamojších tigrov a troch levov. Vo štvrtok o tom informovala agentúra DPA.

"Všetkým ôsmim šelmám sa darí dobre. Chovajú sa štandardne, dobre jedia a ich kašeľ sa veľmi zlepšil," napísala vo svojom vyhlásení zoologická záhrada v newyorskom Bronxe.

Testy vzoriek fekálií preukázali, že tri tigre a tri africké levy, u ktorých bol zaznamenaný kašeľ, trpia ochorením COVID-19, ktoré spôsobuje nový koronavírus. Štvrtý nakazený tiger nemal žiadne symptómy ochorenia.

Zoologická záhrada ešte na začiatkom apríla oznámila, že novým druhom koronavírusu sa infikovala štvorročná samička tigra džungľového malajského.

"Naše šelmy sa nakazili od zamestnanca, ktorý bol asymptomaticky infikovaný koronavírusom, prípadne sa to stalo pred tým, ako sa u neho symptómy prejavili," uviedla v tejto súvislosti zoo.

Komentáre