Život

Viete kto najviac predstiera orgazmus? Budete prekvapení

"Ak ste chlap, tak sa vám určite do mysle aspoň raz vkradla myšlienka: Nepredstiera to? Dámy totiž vedia byť fenomenálne podvodníčky. "

Zuzana Onufer, 29. januára 2015 12:00
Ilustračné foto Foto: TASR/AP
Prečo ľudia predstierajú orgazmus? Aké pohnútky ich k tomu vedú? A kto sú najväčší podvodníci zo všetkých? Neverili by ste, ale existuje niekoľko vedeckých štúdií, ktoré skúmajú túto háklivú tému. A prinášajú pozoruhodné zistenia.

Táto skupina predstiera najviac


Určite tipujete, že sú to ženy. Omyl. Podľa jednej štúdie, až dve tretiny rozvedených mužov sú „orgazmoví“ podvodníci. Štúdia vedená DatingAdvice.com skúmala účinky rozvodu na libido u 1080 mužov. Vedci zistili, že muži predstierali orgazmus zo strachu z ďalšieho emocionálneho sklamania. Ak totiž pred niekým vyvrcholíte, ukazujete sa mu vo svojom najzraniteľnejšom rozpoložení. Pre týchto ľudí bolo falšovanie akýmsi obranným mechanizmom pri ochrane svojej intimity.

Predstiera viac žien ako si myslíte


Je jasné, že väčšina žien to aspoň raz urobila. Ale 80 percent ? Je to kruté chlapci, ale britskí výskumníci zistili, že zo 70 dopytovaných žien vo veku medzi 18 a 48 rokov až 80 percent priznalo, že polovicu času pri pohlavnom styku predstiera orgazmus. Navyše, 25 percent žien vzdychá 90 percent času bez ohľadu na to, či prežívajú vyvrcholenie alebo nie.

Nechcú zraniť mužove city


Už vieme, že mnoho žien ochká a achká bez príčiny. Ale prečo? Podľa vyššie uvedenej štúdie, keď žena cíti, že muž sa blíži k vrcholu, snaží sa mu svojimi vzdychmi pomôcť „prejsť cez cieľovú čiaru.“ Chce takýmto spôsobom zvýšiť mužovo ego. Ale to môže byť zradné chlapci, keďže je to len hrané.

Biologické pohnútky


Existuje aj hlbšia biologická motivácia žien, prečo predstierať. Takýmto spôsobom si vás chcú udržať blízko a oddane vedľa seba. Podľa štúdie publikovanej v časopise Archives of Sexual Behavior, bádatelia skúmali 453 heterosexuálnych žien, ktoré boli v dlhodobých vzťahoch. Potvrdila sa u nich teória evolučnej adaptácie. Podľa evolučnej teórie, ženský orgazmus spôsobuje, že jej telo dlhšie uchováva partnerove spermie, ktoré majú tak väčšiu šancu oplodniť vajíčko. Žena predstieraním orgazmu nevedomky vysiela signál, že partnera nechce stratiť. Ženy sú tak od prírody predisponované byť podvodníčkami.

Filmovanie môže signalizovať neveru


Vedci zistili, že u žien aj mužov, ktorí často predstierajú orgazmus, je pravdepodobnejšie, že svojho partnera podvádzajú. Takže ak zistíte, že váš partner často filmuje, mohlo by to znamenať stopku vo vzťahu.

ODPORÚČAME AJ:
Desať rád ako sa stať asertívnym
Mýtus o pive: Ženy si myslia, že sa z neho priberá. Aj tak ho pijú
Bradavky netvrdnú len ženám, ale aj mužom a deťom
Aj vaše dieťa sa rado skrýva? Vieme prečo
Rodičia verzus bezdetné páry: Ktorí sú šťastnejší?

Komentáre