Život

Malokarpatskí vinári opäť otvoria svoje pivnice

"V minulom roku vinári pre návštevníkov otvorili rekordných 161 pivníc od Bratislavy až po Trnavu."

TASR, 6. októbra 2014 6:00
Ilustračné foto Foto: TASR/Martin Baumann

Tradičné slávnosti malokarpatských vinohradníkov a vinárov na jesenný Deň otvorených pivníc sa v tomto roku uskutočnia v piatok a sobotu, 14. a 15. novembra. V poradí 15. ročník podujatia bude opäť najväčším tohtoročným sviatkom pre milovníkov vínnej turistiky na Malokarpatskej vínnej ceste (MVC).

V minulom roku vinári pre návštevníkov otvorili rekordných 161 pivníc od Bratislavy až po Trnavu. Počas dvoch dní sa aj v tomto roku otvoria vínne pivnice a prevádzky vinárov pre všetkých, ktorí sa chcú prejsť malokarpatskou krajinou a spoznávať ju ako fenomén chute i krásy prírody a kultúry.

„Kto chce spoznať Malokarpatskú vínnu cestu v jej pravej podstate, musí ísť na vidiek. Deň otvorených pivníc láka každoročne tisíce priaznivcov zo Slovenska i zahraničia. Na rozdiel od lokálnych vinobraní či iných podujatí sa toto usporadúva na celej Malokarpatskej vínnej ceste. Návštevníci vyzbrojení vínnym pasom, ochutnávacím pohárikom a ďalším príslušenstvom putujú po regióne za svetlami otvorených pivníc. Nielen za pohárikom dobrého vína či miestnymi kulinárskymi špecialitami, ale aj za originálnou históriou s vinárskymi architektonickými pamiatkami a v neposlednom rade i za oku lahodiacemu jesennému pohľadu na malokarpatské vinice,“
priblížil predseda Združenia MVC Milan Pavelka.

Vstupenky sa už dajú objednať od 16. septembra na www.mvc.sk, alebo osobne v Malokarpatskom osvetovom stredisku v Modre. „Vstupenky na toto podujatie sú počtom obmedzené z kapacitných dôvodov vzhľadom na možnosti malých miestnych vinárov,“ doplnil Pavelka.

ĎALŠIE ČLÁNKY:


Američania hľadajú sex fejtónistu – marihuanistu
Dokonalosť neexistuje a všetci máme právo na intímne fantázie
Slovensko prekvapila správa o samovražde hokejistu
Toto sú najštýlovejšie ženy šoubiznisu
Nahý škandál Hollywoodu

Komentáre