Život

Highlighty týždňa: Slovensko prekvapila správa o samovražde hokejistu

"Bývalý slovenský hokejista Miroslav Hlinka spáchal v nedeľu samovraždu. Celkovo sa v drese Slovenska zúčastnil na štyroch svetových šampionátoch a v roku 2004 aj na Svetovom pohári v zámorí."

Veronika Rosputinská, 15. septembra 2014 6:00
Miroslav Hlinka Foto: TASR/Branislav Račko

V nedeľu večer preletela slovenskými médiami tragická správa. Bývalý hokejista a reprezentant Slovenska Miroslav Hlinka spáchal vo veku 42 rokov samovraždu. Informáciu potvrdila polícia aj riaditeľ extraligového klubu HC'05 Banská Bystrica, kde hokejista naposledy pôsobil vo funkcii asistenta trénera.

"Je to hrozné. Dozvedel som sa to dnes o 17.00 h, s takýmto niečím som sa ešte nikdy nestretol. Je mi veľmi ťažko reagovať. Z profesionálneho hľadiska nemal Miro žiadne problémy," uviedol riaditeľ klubu Michal Longauer.

Miroslav Hlinka sa podľa viacerých zdrojov obesil v nedeľu v Banskej Bystrici na izbe v hoteli, v ktorom býval počas pôsobenia v banskobystrickom klube.

Všetko pre reklamu?


Po tejto tragickej správe sa ťažko pokračuje vo vymenúvaní toho, o čom ste na sociálnych sieťach horlivo diskutovali. Najmä, ak ide o vec, ako je práve táto...

Sociálne siete totiž už dávno prekročili hranice kamarátskych konverzácií, omnoho viac sú dnes akousi cestou verejnej diskusie. Občas sa preberajú veci vážne, častejšie však siete slúžia ako skvelý prostriedok na šírenie virálnych kampaní či ako účinný nástroj reklamy. O tom vedia svoje aj známe osobnosti, ktorých profily sledujú tisíce (ne)fanúšikov a komentujú každú druhú ich fotografiu či status. Lacnejšiu, jednoduchšiu a cielenejšiu kampaň si tak dnes urobíte behom minúty.

Dara Rolins a Rytmus Foto: Webmagazin.sk/Martin Baumann
Svoje o tom vie aj milovaná a nenávidená speváčka zároveň, Dara Rolins, ktorá už nejaký čas spája svoj nielen sieťový život s kontroverzným reperom Patrikom Vrbovským alias Rytmusom. Zapojila sa do reklamnej kampane na známe žuvačky, v ktorej ako kľúčové slovo figuruje „rozchod“. Stačilo rozhodiť siete, vypustiť do sveta týchto pár písmen a o krachu vzťahu „slovenského páru snov“ bolo plno všade.

Že sú také kampane proti srsti? Ruku na srdce, koľkí z vás by odmietli nechať si zaplatiť za jednu „kačicu“ a dva dni vypnutého telefónu? A sociálne siete zas mali z čoho niekoľko dní žiť. Darin vysvetľujúci post z 9. septembra „lajklo“ takmer 17-tisíc ľudí, do vášnivej debaty sa zapojili stovky. Niektorí fandili, niektorí zanevreli. Svoj cieľ však kampaň naplnila.

Prší, prší, len sa leje


Sľubovali nám aspoň pekné babie leto, keď už to skutočné nevyšlo podľa predstáv. Ak neklamali, vyzerá to tak, že sa ho asi dočkáme v novembri... Intenzívne lejaky počas týždňa komplikovali dopravu, SHMÚ vydával jednu výstrahu za druhou.

Ilustračné foto Foto: TASR/Martin Baumann
V strede týždňa bola situácia najvážnejšia na východe krajiny, okolo Bardejova sa do záhrad valila voda z okolitých svahov, ľudia mali zaplavené nielen pivnice. Koncom týždňa sa lejaky posunuli západnejšie, niekde museli dokonca ľudí evakuovať. V porovnaní so situáciou v Chorvátsku a v Maďarsku sme na tom u nás zatiaľ lepšie. A tento týždeň vraj konečne vykukne aj slnko.

Video týždňa


V kategórii Video dnes pre vás máme mladú dvojicu, ktorá má zaujímavé spoločné hobby. Cvičenie. No nie tak hocijaké. Ak ste ešte video nezachytili na sieťach, nech sa páči. Pozerajte. A nezabudnite si k tomu zavolať aj polovičku...


ĎALŠIE ČLÁNKY:


Smrť známeho rapera a trest pre hokejistu
Vydatá Angelina a desať najkrajších Sloveniek
Nahý škandál Hollywoodu
Denisa Lipovská: Desať jednoduchých tipov, ako sa zbaviť tuku
VIDEO: Mladík predvádza bravúrny rap do hudby od Mozarta

Komentáre