Život

Highlighty týždňa: Smrť známeho rapera a trest pre hokejistu

"Počas uplynulého týždňa sa sociálnymi sieťami šírila správa o smrti známeho slovenského rapera Rytmusa. V hokejovom svete sa riešil osud mladého hokejistu Kolena."

Veronika Rosputinská, 18. novembra 2013 10:00
Rytmus Foto: TASR/Tomáš Halász


Hneď začiatkom týždňa preletela sociálnymi sieťami „zaručená“ informácia o smrti populárneho i kontroverzného slovenského umelca, rapera Patrika Vrbovského alias Rytmusa. Ten sa mal v utorok vo večerných hodinách stať účastníkom desivo vyzerajúcej dopravnej nehody. Podvodník, ktorý spustil lavínu emócií a strachu o svoj idol u všetkých raperových fanúšikov, mal dokonca tú drzosť, že k vymyslenej informácii priložil aj fotografiu. Na pár hodín sa síce strhli poplach a panika, ale keď sa k tejto informácii dostal samotný Rytmus, fanúšikov potešil aktuálnou fotografiou zo štúdia a pohrome odzvonilo.

Rytmus však nie je prvou osobnosťou, ktorú nejaký „vtipálek“ predčasne pochoval na internete. Z našich končín boli obeťami takéhoto podvodu napríklad Juraj Široký či Adriana Sklenaříková, u susedov v Českej republike pochovali herca Miroslava Donutila. Vo svete sa podobne riešila smrť speváka Jamesa Blunta, Bon Joviho, Johnnyho Deppa či Paris Hilton.

Trest pre hokejistu


Veľký priestor dostal minulý týždeň aj prípad mladého nádejného hokejistu Františka Kolena, ktorý to v decembri 2011 pravdepodobne prehnal so zábavou počas osláv svätého Štefana. Na zábave sa strhla bitka a hokejista policajtku, ktorá sa mu snažila nasadiť putá, napadol, kopol ju do kolena a vážne ju poranil.

Ilustračné foto Foto: TASR/rantišek Iván
Pôvodný trest 11 rokov a sedem mesiacov je podľa nového rozsudku znížený na osem rokov odňatia slobody, informoval portál tvnoviny.sk. Na sociálnych sieťach sa o výške trestu horlivo diskutovalo, mnohí fanúšikovia sú presvedčení, že trest pre mladého športovca je prehnaný. Ako bude prípad pokračovať, ukáže až čas.

Zázrak v Maďarsku


Aby ste si nemysleli, že sme v redakcii pesimisti a vyberáme len to najhoršie z najhoršieho, máme pre vás aj jednu pozitívnu správu zo sveta. Lekári v maďarskom Debrecíne vykúzlili malý zázrak, na svet priviedli dieťa tri mesiace mŕtvej ženy, informoval portál topky.sk.

Telo ženy, ktorá utrpela mozgovú príhodu, držali pri živote prístroje, kým sa dieťa v jej tele dostatočne nevyvinulo, aby ho následne mohli lekári priviesť na svet. Podľa dostupných informácií je dieťa úplne zdravé, hoci mierne podvyživené.

Komentáre