Život

Highlighty týždňa: Nahý škandál Hollywoodu

"Aj napriek tomu, že sa stále viac a viac hovorí o zabezpečení súkromia na internete, hackerovi sa podaril nevídaný úlovok. Získal intímne fotografie 101 celebrít."

Veronika Rosputinská, 8. septembra 2014 6:00
Ilustračné foto Foto: TASR/AP Photo


Hovorí sa o najväčšom hackerskom útoku desaťročia. Obeťami sa stali tie najznámejšie hviezdy a internet bol minulý týždeň plný fotografií – cenzurovaných no i tých pôvodných, na ktorých sa celebrity predvádzajú nahé v rôznych, nie práve cudných pózach.

Na internete sa ako prvé objavili nahé fotky mladej oscarovej herečky Jennifer Lawrence, link na nich sme dostali aj my do redakcie. Jeden by ani neveril, že mladá dievčina také niečo vôbec nafotila. Niektoré boli síce ako-tak decentné, no nechýbali aj odviazanejšie snímky. Hovorca herečky to označil za „hrubé narušenie súkromia“ a taktiež sa rozhodol zapojiť do veci úrady a začať stíhať každého, kto ukradnuté fotky ďalej zverejní. Link, na ktorom sme fotografie dostali aj my, bol po pár hodinách neaktívny.

Ako sa to mohlo stať?


Hacker fotografie ukradol z cloudového úložiska, na ktoré sa fotografie väčšinou nahrávajú automaticky, vďaka čomu má majiteľ možnosť pristupovať k nim aj z iného zariadenia. Očividne však nielen majiteľ, hrozba, že sa materiály dostanú do nesprávnych rúk, je v dnešnej dobe veľmi vysoká.

Negatívne svetlo táto kauza vrhá aj na spoločnosť Apple, keďže dokazuje, že jej zabezpečenie nie je zďaleka také, aké by malo byť. Podobné škandály síce zapĺňajú stránky bulvárov pomerne často, útok takýchto rozmerov tu ale nebol už dlho. Zoznam celebrít je bohatý, medzi 101 hviezdami nájdeme mená ako Rihanna, Hillary Duff, Kaley Cuoco, Vanessa Hudgens, Kate Upton, Kirsten Dunst, Candice Swanepoel, Selena Gomez, Winona Ryder, Kelly Brook a ďalšie. Všetky fotografie sa zatiaľ na internete neobjavili, čo však neznamená, že sa tak v blízkej budúcnosti nestane.

Marnie The Dog


Ani dnes vás neukrátime o video týždňa – na pozitívne vlny sa vás v pondelok pokúsime naladiť asi najzábavnejším psom, akého sme kedy videli. Marnie The Dog je malý shi-tzu, ktorý bol nájdený na ulici v Connecticute v auguste 2012. Túlal sa, veľmi smrdel a dokonca nevidel na ľavé oko. Po adopcii sa v novom domove zo zúboženého psíka stala veselá osobnosť, má dokonca vlastný blog a na instagrame je Marnie najpopulárnejším psom adoptovaným v seniorskom veku.


ĎALŠIE ČLÁNKY:


Vydatá Angelina a desať najkrajších Sloveniek
Dokonalosť neexistuje a všetci máme právo na intímne fantázie
Sex na verejnosti môže byť trestným činom
Korenistá láska a skorumpované mesto
VIDEO: Mladík predvádza bravúrny rap do hudby od Mozarta

Komentáre