Hudba a film

Kino novinky týždňa: Korenistá láska a skorumpované mesto

"Po deviatich rokoch do kín prichádza pokračovanie komiksového hitu Sin City. Medzi premiérami týždňa nájdete aj romantický film z prostredia indicko-francúzskej gastronómie."

Veronika Rosputinská, 3. septembra 2014 10:00
Youtube screenshot Foto: Youtube screenshot

Začiatok školského roka prináša na plátna slovenských kín niekoľko zaujímavých noviniek.

Sin city: Ženská, pre ktorú by som vraždil


Akčný krimi triler napísaný Frankom Millerom diváka opäť zavedie do skorumpovaného mesta plného násilníkov, zabijakov, podplatených policajtov a krásnych žien. Na plátne sa predvedú hollywoodske hviezdy ako Jessica Alba, Eva Green, Mickey Rourke či Lady Gaga. Viac o filme sa dočítate v našom staršom článku.


Láska na karí


Romantickú drámu režíroval Lasse Hallström, ktorý stál aj v pozadí filmu Čokoláda s Johnnym Deppom v hlavnej úlohe. Režisér diváka opäť zavedie na gurmánske chodníčky, tentoraz do malebného francúzskeho mestečka, kde si indická rodina otvorí reštauráciu. Ako sa s konkurenciou popasuje svojská Madame Malloray? Viac o filme sa dočítate v našom staršom článku.


Najhľadanejší muž


Triler Antona Corbijna je natočený podľa bestselleru Johna le Carré, ktorý je preslávený ako jeden z najlepších autorov špionážnych románov. Pramení to z jeho dávnej profesie – bol zamestnancom britskej tajnej služby MI5 a MI6. Hlavným hrdinom je Issa – muž, ktorý sa z ničoho nič objaví v Hamburgu uprostred islamskej komunity. Je napoly mŕtvy a pri sebe má vrecko s 500 dolármi a informáciami o bankovom konte v súkromnej banke. A na ňom sú milióny. Kto je neznámy muž?


Pod zemou


A na záver, v kinách máme od štvrtka po dlhšej dobe aj nový horor. Zavedie diváka do priestorov parížskych katakomb. Hlavná hrdinka Scarlett, študentka archeológie, nájde záznamy o tajomnej podzemnej miestnosti a spolu s partiou nadšencov sa ju vydá hľadať. Nápis na začiatku trasy – Vstupujete do ríše mŕtvych – ignorujú. Už o pár hodín im však nie je všetko jedno. Vrátiť späť sa nedá, musia pokračovať ďalej, kde ich čakajú desivé výjavy. Film využíva techniky „nájdených záznamov“, niečo na štýl Záhada Blair Witch alebo Paranormal Activity. Tvorcovia sľubujú najdesivejší filmový zážitok roka.


ĎALŠIE ČLÁNKY:


Vitajte naspäť v meste hriechu
Do kín mieri gurmánska romanca, ochutnajte francúzsko-indickú lásku
Tom Hanks sa vráti do kín ako Robert Langdon
Kino novinky týždňa: Keď jeden deň zmení celý život
Necenzurovaná Nymfomanka príde do kín v októbri
Woody Allen pozýva na romantické Azúrové pobrežie
V Expendables 3 sa predstavia nové hviezdy
Erotická nahrávka s Cameron Diaz dorazila do kín
Batman a Superman sa proti sebe postavia v spoločnom filme

Komentáre