Hudba a film

Kino novinky týždňa: V Expendables 3 sa predstavia nové hviezdy

"V treťom pokračovaní akčnej série sa popri stáliciach ako Statham, Stallone, Jet Li či Schwarzenegger objavia aj nové hviezdy – Harrison Ford, Antonio Banderas a Wesley Snipes."

Veronika Rosputinská, 13. augusta 2014 10:00
Záber z filmu Expendables 3 Foto: Bontonfilm


Tento týždeň prináša na plátna slovenských kín až šesť noviniek. Milovníci akcie si môžu vychutnať tretie pokračovanie Expendables, romantické duše pohladí novinka od Woodyho Allena.

Expendables 3


Najväčšie hviezdy hollywoodskej akcie pokope, tak tvorcovia promovali Expendables. V priebehu štyroch rokov sa na plátna dostáva už tretie pokračovanie akčnej série, podľa niektorých fanúšikov plnej „obstarožných“ svalovcov. Statham, Stallone, Jet Li či Schwarzenegger, v trojke ich doplnia Harrison Ford, Antonio Banderas a Wesley Snipes. Ich nepriateľom bude Mel Gibson ako Conrad Stonebank, teda jeden zo zakladateľov tímu, takže boj to bude viac ako osobný. Navyše, Barney hodlá omladiť tím o čerstvé sily znalé moderných metód a tak v tíme pribudnú nové tváre - Kellan Lutz, Glen Powell, boxer Victor Ortiz a dokonca aj žena - olympijská medajlistka v jude a zápasníčka zmiešaných bojových umení Ronda Rousey.


Kúzlo mesačného svitu


Romantická komédia z dielne Woodyho Allena zavedie divákov do prostredia juhofrancúzskej riviéry 20-tych rokov minulého storočia. Predvedú sa v nej oscarový Colin Firth a podmanivá Emma Stone. Viac o filme na dočítate v našom staršom článku.


Chlapčenstvo


Dráma o dospievaní jedného chlapca vznikala neuveriteľných 12 rokov. Každý rok sa ten istý tím zišiel na pár dní, aby spoločne natočili kúsok z filmu. Režisér totiž chcel zachytiť život čo najreálnejšie, bez využívania viacerých hercov na stvárnenie jednej postavy. Hlavným hrdinom je Mason, 6-ročný chlapec, ktorý ostal po rozvode rodičov s mamou a sestrou, s otcom sa však pravidelne stretával. Film je príbehom o obyčajnom živote, o dospievaní, láske, hádkach, problémoch. Ellar Coltrane tak rástol spolu s filmom. V prvý deň natáčania mal 6 rokov, keď padla posledná klapka, mal 18. To sa v podobných typoch filmov nestáva. Experiment sa režisérovi oplatil, kritici nešetria chválou.


Útek z planéty Zem


Animovaný rodinný film o milých modrých ufónoch, pre ktorých je Zem nebezpečné miesto, respektíve, dosiaľ neprebádané a preto temné. Hrdina planéty Baab Scorch Supernova na Zemi uviazne, stane sa rukojemníkom ľudí. Na jeho záchranu sa vydá jeho brat Gary, ktorý vymyslí dokonalý plán na útek.


Lea a Darija


Chorvátsky film nepatrí medzi úplne bežné – zo žánrového hľadiska v sebe spája prvky vojnovej drámy a hudobného filmu a založený je na skutočných príbehoch. Hrdinkou je 13-ročná tanečnica Lea Deutsch, ktorá sa v tridsiatych rokoch minulého storočia dostáva do Berlína, kde žne jeden úspech za druhým. S nástupom fašizmu sa jej osud ako židovského dievčaťa prudko zmení – z divadla je vylúčená a nahradená Darijou Gasteiger.


Zejtra napořád


Komediálno-romantická dráma jemne obtretá o prvky akčného filmu je o snoch. Snoch ľudí, ktorí večer zaspávajú s tým, že zajtra svoj život zmenia. Taký je aj hrdina Petr Kraus, ktorý sa vydáva uzavrieť obchod do ďalekej Číny. Medzitým si doma v Čechách naplánuje schôdzky naslepo, pretože verí, že sa mu podarí stretnúť niekoho, kto mu zmení život.


ĎALŠIE ČLÁNKY:


Scarlett Johansson zapletená do špinavého kšeftu
Erotická nahrávka s Cameron Diaz dorazila do kín
Batman a Superman sa proti sebe postavia v spoločnom filme
Trailer k filmu 50 odtieňov sivej
Dwayne Johnson prichádza ako Herkules
Čaká nás Úsvit planéty opíc
Adam Sandler a Drew Barrymore sa opäť stretli v spoločnej komédii
Nicolas Cage hviezdi ako bývalý trestanec

Komentáre