Hudba a film

Kino novinky týždňa: Dwayne Johnson prichádza ako Herkules

"Nečakajte však staronový príbeh, mýtus dostáva úplne nové rozmery. Herkules žije vo vyhnanstve a živí sa ako žoldnier."

Veronika Rosputinská, 23. júla 2014 10:00
Youtube screenshot Foto: Youtube screenshot


V kinách nás aj tento týždeň čakajú premiéry. Milovníkov akčných hrdinov nadchne nový Herkules v podaní ikony akcie – Dwayna Johnsona a tých z vás, ktorí dajú priestor humoru, určite poteší situačno-konverzačná komédia z Čiech.

Herkules


Opäť sme sa dočkali nového spracovania mýtu o Herkulovi, mocnom a odvážnom bojovníkovi. Tentoraz však z o čosi inej strany. Režisér Brett Ratner, ktorý stojí napríklad aj za populárnym seriálom Prison Break, postavil dej svojho príbehu do obdobia, keď Herkules splnil povestných 12 úloh, ktorými sa vykúpil z minulých hriechov. Stáva sa z neho žoldnier, so svojimi spoločníkmi je vo vyhnanstve a živí sa tak, že poskytuje ochranu tomu, kto to práve potrebuje. Všetko však zmení trácky kráľ a jeho nádherná dcéra. Stane sa opäť mýtickým hrdinom?


Zakázané uvoľnenie


Situačno-konverzačná komédia je spracovaná podľa divadelnej predlohy – na základe hry Petra Kolečka, ktorej dej sa odohráva počas jedného večera v dedinskej krčme. V nej sa stretnú a opijú unesená nevesta, ženský svedok jej ženícha a barmanka. Keďže ženích akosi neprichádza, ženy začnú klebetiť. Vypláva na povrch niečo, čo malo radšej ostať hlboko?


Attila Marcel


Opäť jeden z filmov, ktorý nie je čerstvou záležitosťou, no v našich končinách má premiéru až teraz. Francúzska tragikomédia „stará“ rok je plná melanchólie, poetiky a muzikálových vstupov. Hlavným hrdinom je plachý klavirista Atilla, ktorý od smrti rodičov neprehovoril a život mu riadia jeho dve tety. Čo sa stane, keď objaví čaro „bylinkových“ čajov s príchuťou LSD?


ĎALŠIE ČLÁNKY:


Beyoncé zverejnila upútavku na trailer k filmu 50 odtieňov sivej
OBRAZOM: Rýchlo a zbesilo 7 je hotové, takto spomínajú herci
Čaká nás Úsvit planéty opíc
Adam Sandler a Drew Barrymore sa opäť stretli v spoločnej komédii
Nicolas Cage hviezdi ako bývalý trestanec
J.K. Rowlingová píše scenár k filmu. Vráti na plátna Harryho Pottera?
Trailer k filmu 38: Rodina, reprezentácia aj splnený americký sen
Najlepšie zarábajúce filmy všetkých čias: Prvenstvá drží sci-fi

Komentáre