Hudba a film

Woody Allen pozýva na romantické Azúrové pobrežie

"Romantická komédia z dielne Woodyho Allena zavedie divákov do prostredia juhofrancúzskej riviéry 20-tych rokov minulého storočia. Predvedú sa v nej oscarový Colin Firth a podmanivá Emma Stone."

Veronika Rosputinská, 12. augusta 2014 6:00
Záber z filmu Kúzlo mesačného svitu Foto: Continental film


Meno Woody Allen je vo svete filmu pojmom a každá novinka z jeho dielne patrí medzi očakávané. Rovnako je to s jeho najnovšou komédiou, ktorá tento týždeň prichádza do slovenských kín. Kúzlo mesačného svitu zavedie divákov na nádherné Azúrové pobrežie do obdobia 20-tych rokov minulého storočia, keď boli veľmi populárne čary, kúzla a mágia.

Tie od detstva fascinovali aj samotného Allena, ktorý sa netají tým, že ako tínedžer ich sám predvádzal. Táto téma prirodzene prenikla aj do jeho tvorby a po viacerých filmoch sa „duchárstvo“ objavuje opäť, tentoraz v romantickom podaní z čarovného prostredia južného Francúzska, kam sa arogantný Angličan Stanley Crawford (Colin Firth) vydá, aby odhalil podvod mladej údajnej jasnovidky (Emma Stone).

Firth ako Číňan


Oscarom ocenený Firth sa predstaví v úlohe sebavedomého Angličana Stanleyho, ktorý vystupuje ako čínsky zaklínač Wei Ling Soo, no len málokto pozná jeho skutočnú identitu. Tí, čo ho poznajú, ale vedia, ako Stanley neznáša spiritualistov, ktorí prehlasujú, že ovládajú skutočnú mágiu. Na tú jednoducho Stanley neverí. Preto prijme ponuku svojho priateľa Howarda Burkana, aby sa vydal na Azúrové pobrežie o odhalil tam podvodníčku, krásnu a charizmatickú Sophie.



Sophie s matkou žijú u bohatej rodiny Catledgovcov, kde sa majú ako vo vatičke, keďže Sophie, ako médium, umožňuje vdove Grace spojiť sa s jej mŕtvym manželom. Navyše, bezhlavo sa do nej zamiluje aj syn vdovy Brice. Je Sophie skutočné médium alebo prešibaná a vypočítavá podvodníčka? To sa pokúsi odhaliť Stanley, ktorý však jej čaru tiež úplne podľahne.

ĎALŠIE ČLÁNKY:


Scarlett Johansson zapletená do špinavého kšeftu
Erotická nahrávka s Cameron Diaz dorazila do kín
Batman a Superman sa proti sebe postavia v spoločnom filme
Trailer k filmu 50 odtieňov sivej
Toto je desať najlepšie platených hercov Hollywoodu
Dwayne Johnson prichádza ako Herkules
Beyoncé zverejnila upútavku na trailer k filmu 50 odtieňov sivej
OBRAZOM: Rýchlo a zbesilo 7 je hotové, takto spomínajú herci
Čaká nás Úsvit planéty opíc
Adam Sandler a Drew Barrymore sa opäť stretli v spoločnej komédii
Nicolas Cage hviezdi ako bývalý trestanec
J.K. Rowlingová píše scenár k filmu. Vráti na plátna Harryho Pottera?
Trailer k filmu 38: Rodina, reprezentácia aj splnený americký sen
Najlepšie zarábajúce filmy všetkých čias: Prvenstvá drží sci-fi

Komentáre