Hudba a film

Kino novinky týždňa: Keď jeden deň zmení celý život

"Do našich kín sa dostáva príbeh mladej ženy zo Sarajeva, ktorá sa dostane do zajateckého tábora. Film režisérky Juanity Wilson získal viacero ocenení."

Veronika Rosputinská, 27. augusta 2014 10:00
Youtube screenshot Foto: Youtube screenshot


Školopovinných pravdepodobne posledný prázdninový týždeň príliš neteší, milovníci filmov sa však rozhodne na čo tešiť majú. Medzi premiérami týždňa sa tentoraz objavuje film Akoby som tam nebola, ktorý na poli filmových festivalov zožal nejeden úspech.

Akoby som tam nebola


Dej príbehu o mladej Sarajevčanke sa odohráva v roku 1992 v Bosne a Hercegovine a zachytáva to, ako do jej života vstúpila vojna. Mladá žena s mladým životom z ničoho nič stráca všetko, čo mala. Jedného dňa ju vojak, priamo v jej byte, vyzve, aby si pobalila svoje veci. Následne ju spolu s ďalšími ženami prevážajú do zajateckého tábora. Nájde v sebe odvahu prežiť alebo sa poddá?


Fakjú pán profesor


Nemecká komédia, to sme tu už dlho nemali. Hlavným hrdinom je bývalý trestanec, ktorý sa chce po prepustení z väzenia dostať k peniazom, ktoré zakopala jeho priateľka. S hrôzou zisťuje, že na mieste stojí školská telocvičňa. A tak sa Zeki vydáva za učiteľa. Cez deň „vychováva“ nezvládnuteľnú mládež drastickými metódami a v noci sa snaží prekopať k svojim peniazom. Počas jeho pobytu v škole sa do neho bláznivo zaľúbi kolegyňa – upätá kolegyňa Lisi.


Mikulášove šibalstvá na prázdninách


Slováci zvolili mierne provokačný dátum premiéry filmu, ktorého dej sa odohráva na začiatku prázdnin. Vo francúzskej rodinnej komédii prichádza malý Nicholas, spolu s rodičmi a babičkou, k moru. Tam si nájde partiu priateľov, s ktorými spolu stvárajú rôzne šibalstvá.


Let´s Dance: All In


Romanticko-dramatický hudobný film je tu už so svojou piatou časťou. Dej sa tentoraz odohráva v Las Vegas, kde chce Sean preraziť, ale už s novou tanečnou partiou. Chýbať nebudú hviezdy série ako Santiago Twins, Madd Chadd či Jenny Kido. Na režisérsku stoličku sa posadila tanečníčka a choreografka Trish Sie.


Zimomriavky


Dokumentárny film režiséra Martina Hanzlíčka sa venuje problematike rozpadu Československa. Tvorcovia oprášili staré archívy, z ktorých vytiahli veľa materiálov venujúcim sa tejto téme a s tým sa potom vydali za obyvateľmi oboch krajín. Ako to s odstupom času vnímajú? Čo si o tom mysleli a myslia ich rodičia, starí či dokonca prastarí rodičia?


ĎALŠIE ČLÁNKY:


Na scénu prichádzajú akčné Ninja korytnačky
Necenzurovaná Nymfomanka príde do kín v októbri
Na festivale v Toronte predstavia nový maďarsko-slovenský film
Woody Allen pozýva na romantické Azúrové pobrežie
V Expendables 3 sa predstavia nové hviezdy
Scarlett Johansson zapletená do špinavého kšeftu
Erotická nahrávka s Cameron Diaz dorazila do kín
Batman a Superman sa proti sebe postavia v spoločnom filme

Komentáre