Hudba a film

Kino novinky týždňa: Na scénu prichádzajú akčné Ninja korytnačky

"Zabudnite na Ninja korytnačky, ako si ich pamätáte z detských čias. V modernom spracovaní sa z obľúbených hrdinov stali obrovské monštrá."

Veronika Rosputinská, 20. augusta 2014 10:00
Nové Ninja korytnačky budú opäť výrazne inovované Foto: Paramount Pictures


Medzi očakávané premiéry tohto leta jednoznačne patrí akčné spracovanie komiksu o partii korytnačiek, ktoré si mnohí pamätáme z detstva. Z rozprávky sa teraz stal veľkorozpočtový blockbuster.

Ninja korytnačky


Spájajú sa s detstvom mnohých z nás – pomenované sú po renesančných umelcoch z Talianska, dokážu obratne narábať so zbraňami ninjov a ich chuťovým pohárikom najviac ulahodí pizza. Teraz sa z komiksových hrdinov stávajú filmoví – na plátna ich dostal producent Michael Bay. Michelangelo, Donatello, Leonardo a Raphael stoja proti vládcovi podsvetia Shredderovi, ktorý je rozhodnutý drasticky zväčšovať svoje impérium. Chýbať vo filme nebude ani reportérka April, ktorú si zahrala Megan Fox.

Viac o tomto filme sa dočítate v našom staršom článku.


Traja bratia


Rozprávka z českej produkcie nás zavedie do kráľovstiev, ktoré veľmi dobre poznáme. Traja bratia sa totiž vyberú do sveta a počas svojej cesty vstupujú do známych rozprávok ako O šípovej Ruženke, O dvanástich mesiačikoch či O Červenej čiapočke. Na ceste ich čaká veľa dobrodružstiev a možno sa na nich usmeje aj láska...


Cesta do školy


Dokument prináša pohľad na neuveriteľné príbehy štyroch detí, ktoré, aby sa dostali do školy, musia prejsť dlhú a miestami nebezpečnú cestu. Jackson z Kene musí denne prejsť 15 kilometrovou savanou do školy a rovnakou cestou späť domov, ohrozovaný lúpežníkmi aj predátormi. Carlito z Argentíny to má do školy 18 kilometrov. Zahira z Maroka musí so spolužiačkami zdolávať horské cestičky pohoria Atlas. Indický chlapec Samuel nemôže chodiť, do školy ho štyri kilometre tlačia na vozíku dvaja mladší bratia.


Magický hlas rebelky


Jeden premiérový dokument pochádza aj z našej dielne. Je o Marte Kubišovej – speváčke, signatárke a hovorkyni Charty 77, ktorá počas komunistického režimu prešla zložitou cestou. Bola šikanovaná zo strany Štátnej bezpečnosti a svoj comeback zažila v roku 1989 a stala sa symbolom odporu voči komunistickému režimu. Film je pohľadom nielen na úspešnú kariéru po 89-tom, ale mapuje aj jej život predtým, profesionálne aj zo súkromia.


ĎALŠIE ČLÁNKY:


Necenzurovaná Nymfomanka príde do kín v októbri
Na festivale v Toronte predstavia nový maďarsko-slovenský film
Woody Allen pozýva na romantické Azúrové pobrežie
V Expendables 3 sa predstavia nové hviezdy
Scarlett Johansson zapletená do špinavého kšeftu
Erotická nahrávka s Cameron Diaz dorazila do kín
Batman a Superman sa proti sebe postavia v spoločnom filme

Komentáre