Hudba a film

Tom Hanks sa vráti do kín ako Robert Langdon

"Po úspechu filmov Da Vinciho kód a Anjeli a Démoni sa na plátna kín dostane ďalšia z kníh Dana Browna. Pôvodne plánovaný Stratený symbol však nahradil iný autorov triler."

Veronika Rosputinská, 28. augusta 2014 13:00
Tom Hanks Foto: TASR/AP Photo


V oblasti knižných trilerov je meno Dan Brown pojmom. Hladiny rozvírilo jeho dielo Da Vinciho kód, ktoré vrhalo nový pohľad na cirkev a jej tajomstvá. Pochopiteľne sa príbehu ujal Hollywood a tri roky od vydania knihy, v roku 2006, vyšiel aj film s rovnomenným názvom. Úlohu hlavného hrdinu, symbolistu Roberta Langdona, zveril režisér Ron Howard slávnemu Tomovi Hanksovi. Po jeho boku sa vtedy objavila aj nemenej populárna Audrey Tautou.

Po ďalších troch rokoch, v 2009, natočili pokračovanie – Howard sa pustil do trileru Anjeli a Démoni. Fanúšikovia „brownoviek“ napäto očakávali, kedy sa do kín dostane ďalšia. Mnohí predpovedali, že to bude čoskoro, keďže prvotina zarobila 500 miliónov libier a pokračovanie 320 miliónov libier, informoval britský Telegraph. Pred dvoma rokmi sa aj hovorilo o spracovaní knihy Stratený symbol, no režisér Howard film odmietol režírovať. Odvtedy bolo až doteraz okolo tejto témy ticho.

Bude to Inferno


Filmári sa ale „dojnej kravy“ nevzdali a informovali, že ďalšiu „brownovku“ predsa len v kinách uvidíme. V roku 2015 by malo byť uvedené Inferno, teda najnovšia z autorových kníh. V úlohe Roberta Langdona, tentoraz blúdiaceho ulicami Florencie po stopách Pekla Danteho Božskej komédie, sa opäť predvedie Tom Hanks.

ĎALŠIE ČLÁNKY:


Kino novinky týždňa: Keď jeden deň zmení celý život
Na scénu prichádzajú akčné Ninja korytnačky
Necenzurovaná Nymfomanka príde do kín v októbri
Na festivale v Toronte predstavia nový maďarsko-slovenský film
Woody Allen pozýva na romantické Azúrové pobrežie
Scarlett Johansson zapletená do špinavého kšeftu
Brad Pitt a Angelina Jolie opäť v spoločnom filme, nakrúcajú na Malte

Komentáre