Zdravie

Vysoké teploty potrápia Slovensko dnes aj zajtra

"Vysoká teplota predstavuje podľa meteorológov potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov."

TASR, 1. septembra 2019 9:00
Ilustračné foto. Foto: TASR/AP
Vysoké teploty potrápia Slovensko aj v nasledujúcich dňoch. Horúco bude v nedeľu 1. septembra, ale aj v pondelok. Teplota môže miestami, najmä na juhu krajiny, dosiahnuť maximálnu teplotu až 34 stupňov Celzia. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav na svojej internetovej stránke.

Výstraha prvého stupňa pred vysokými teplotami pre niektoré okresy Bratislavského, Banskobystrického, Trenčianskeho, Košického, Nitrianskeho, Trnavského a Prešovského kraja platí od 13:00 do 17:00.

Vysoká teplota predstavuje podľa meteorológov potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov. Uvedená teplota vzduchu nie je v danej ročnej dobe a oblasti nezvyčajná, ale pravdepodobnosť nadmerného zaťaženia organizmu je u niektorých osôb je vysoká.

SHMÚ očakáva vysoké teploty aj v pondelok. Výstraha je vydaná pre niektoré okresy Banskobystrického, Prešovského a Košického kraja.

Komentáre