Zdravie

Tekvica má konkurenciu: hitom tohto Halloweenu sú krvavočervené jablká

"Je aj pre vás koniec októbra časom strašidiel a duchov, ktorý vrcholí temným, no zároveň zábavným Halloweenom? "

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 25. októbra 2023 12:44
Foto: BILLA
Ak áno, výzdobu z tradičnej vyrezávanej tekvice tento rok obohaťte o „hrôzostrašné“ jablká novej odrody Red Moon. Ide o krvavočervené ovocie, ktoré sa takouto farbou nevyznačuje iba na povrchovej šupke, ale aj v celej svojej dužine.

Hoci by sa mohlo zdať, že družina červenej farby je pri jablkách neprirodzená či dokonca umelá, opak je pravdou. Červené sfarbenie dužiny jabĺk Red Moon je spôsobené prítomnosťou antokyánov, teda prírodných červených pigmentov, ktoré sa bežne vyskytujú aj v iných druhoch ovocia. Platí, že sfarbenie dužiny sa líši od jablka k jablku – kým prekrojenie niektorých plodov odhalí dužinu ružovkastej farby, iné kusy sa vyznačujú sýtočervenou dužinou pripomínajúcu farbu krvi.


Vďaka obsahu antokyánov majú jablká odrody Red Moon špecifickú kyslastú chuť a silný antioxidačný účinok. Okrem toho obsahujú veľa vlákniny, vitamínov a minerálov. Konzumovať sa dajú na viacero spôsobov: ako rýchly a zdravý „snack“ či súčasť ovocného šalátu, no možno z nich pripraviť aj ovocnú šťavu alebo ich tepelne upraviť. V halloweenskom období výborne poslúžia aj ako súčasť strašidelnej výzdoby bytu či domu.
Jablká Red Moon teraz ponúkajú predajne BILLA, kde ich nájdete v praktickom 600-gramovom halloweenskom balení. „V BILLA sa neustále snažíme prinášať zákazníkom novinky a trendy v rôznych kategóriách potravín, dôkazom čoho sú aj jablká odrody Red Moon. Ich dužina červenej farby ulahodí oku, no prekvapí aj ich špecifická chuť. Ideálne ‚strašidelné‘ ovocie na blížiaci sa Halloween,“ povedala Kvetoslava Kirchnerová, hovorkyňa BILLA.

Komentáre