Technológie

Na čo nám je selfie tyč, keď môžeme mať osobného lietajúceho robota?

"Tyčka, vďaka ktorej môžu populárne selfie vyzerať o niečo lepšie, si veľmi rýchlo našli cestu k miliónom ľuďom po celom svete. Lietajúci selfie dron to bude mať o niečo ťažšie. "

Erik Stríž, 29. apríla 2016 14:00
Hover Camera - automatický dron s kamerou Foto: Gethover.com
Spomínate si na časy, keď niekto na fotoaparát odfotil sám seba a vyslúžil si tým spoločenské faux pas? Už sú nejaký ten rok preč a zdá sa, že kto dnes nerobí svojky, ten veľmi nezaujme ani na Facebooku, ani na Instagrame. Rastúca popularita tohto typu fotografií umožnila vznik celkom nového produktu, takzvanej selfie tyče. Vďaka nej sú takéto fotografie o niečo krajšie, pretože sú snímané z väčšej vzdialenosti a zvyčajne sú aj stabilnejšie. Selfie tyčky sa do sveta rozšírili veľmi rýchlo a dnes môžete kúpiť tie najlacnejšie už za pár eur.

Za akúsi evolúciu selfie tyče môžeme považovať zariadenie s názvom Hover Camera. Je to kamera primontovaná na dron, ktorý svojho majiteľa sleduje celkom samočinne.

Zdroj: Hover Camera - Introducing the self-flying camera anyone can use (youtube.com)

Vstavaná kamera zachytáva fotografie s rozlíšením 13 megapixelov a dokáže nahrávať video s vysokým rozlíšením 4K. Viac ako technické vlastnosti dronu Hover Camera zaujme spôsob jeho použitia. Stačí ho zapnúť, podržať pred sebou a pustiť - dron sa automaticky udrží vo vzduchu, udržiava stabilitu, výšku a sleduje svojho majiteľa.

Dron je navyše celkom bezpečný, pretože má listy vrtúľ ukryté v plastovej klietke. Nehrozí teda, že by sa počas jeho používania niekto poškriabal o rotujúce vrtule alebo naopak, že by sa dron poškodil v dôsledku nárazu či pádu.

Hover Camera je dron s bezpečným rotujúcim mechanizmom. Dá sa dokonca poskladať ako kniha. Foto: Gethover.com
Hover Camera sa dá používať aj bez počítača alebo pripojeného mobilu, ale v prípade potreby je možné využiť špeciálnu aplikáciu pre tablety a smartfóny. Pomocou nej sa dajú robiť aj panoramatické zábery alebo presne nastavovať čas, kedy sa bude fotiť alebo nahrávať video.


Zdroj: gethover.com

ODPORÚČAME AJ:
Toto je budúcnosť dronov: Vrtuľník a RC auto v jednom
Osobný lietajúci robot? Nič nemožné
Čoskoro budeme platiť vlastnými selfie, oblečením i autom
Olympiáda vylepšených ľudí sa blíži, oficiálne žijeme sci-fi
Francúzski výrobcovia koňaku financujú vývoj a expanziu dronov
Panoramatické a sférické fotky: Ako ich vyrobiť?

Komentáre