Technológie

Úspešné rande? Môže vám pomôcť táto aplikácia

"Aplikácia Becomme pomohla mužom prekonať strach z komunikácie. Stačia dva kliky a na displeji sa zobrazí téma na rande. Prečítajte si rozhovor so spolutvorcom pomôcky pre nesmelých Jakubom Pavlíkom."

Tomáš Kušnír, 2. marca 2016 10:00
Na aplikácii pracovala štvorica mužov viac ako dva roky. Foto: becommeapp.com
Prečo majú muži problém osloviť pekné dievča? Môže za to moderná doba?
Tento problém tu bol stále. Muži majú strach z neúspechu. Pokiaľ nemajú dostatočne vysoké sebavedomie alebo skúsenosti, tak sa boja osloviť dievča najmä zo strachu. Nevedia, o čom sa s dievčaťom rozprávať. Moderná doba mužom nahráva v minimalizácii tohto rizika vďaka internetu. Tam to odmietnutie až tak nebolí.

Kto má väčší problém s komunikáciou? Muži alebo ženy?
Muži. V komunikácii to zatiaľ v našich končinách funguje tak, že muž udáva smer, rýchlosť a farebnosť komunikácie. Žena samozrejme drží krok, ale väčšinou (minimálne zo začiatku) tú konverzáciu nevedie. Je to ako v tanci. Ak vie muž tancovať, žena sa prispôsobí a užije si to.

Aké sú reakcie na aplikáciu Becomme? Pomohli ste mužom nájsť si partnerku?
Reakcie sú prevažne pozitívne, ale nájdu sa aj negatívne ohlasy. Veľmi pozorne si strážime hodnotenie na App Store a Google Play, ktoré sú nemým ukazovateľom spokojnosti. Muži nám píšu, že na sebe pracujú a z komunikácie cítia lepšie výsledky. Aplikácia je vonku iba chvíľu, ale vieme už o niekoľkých pároch, ktorým sme dopomohli. Pred spustením aplikácie mi urobilo veľkú radosť, že náš programátor zbalil svoju priateľku vďaka tomu, že obsah stránky mal stále na očiach. Keď to človek počuje, má veľmi dobrý pocit, že robí správnu vec.

Becomme Foto: Webmagazin.sk
Je táto pomôcka určená iba hanblivým mužom?
Je primárne pre nesmelých a priemerných mužov. Tí, ktorí si v tejto oblasti nie sú istí alebo to nevedia, aplikáciu určite ocenia. Ostrieľaní hráči väčšinou nepotrebujú aplikácie. Majú svoju techniku, vedia, čo funguje a čo nie. Oveľa viac našu aplikáciu sťahujú ženy ako skúsení muži.

Chystáte aj verziu pre ženy?
S aplikáciou máme veľké plány. Plánujeme aj verziu pre ženy. Tie majú ale trochu iné problémy a požiadavky ako muži. V našich víziách máme aj expanziu do zahraničia a aplikáciu pre homosexuálov. Predtým však musíme zabezpečiť investorov, ktorí podporia našu myšlienku, aby sme ju mohli rozbehnúť s väčšími technickými možnosťami.

Aký je mužský manuál pred prvým rande? Čomu by sa mali muži vyhnúť?
Presne na toto je v aplikácii jeden článok. Ale určite sú to veci typu nosenie kvetov na prvé rande, oblek, debaty o bývalých alebo spoločnej budúcnosti. Záleží aj na detailoch ako kontrolovanie hodiniek alebo hranie sa na mobile. Na prvom rande je dôležitý prvý dojem. Muž aj žena si nepamätajú ani tak témy, o ktorých sa hovorilo, ale emócie ktoré pri tomto rande mali.

Ako táto aplikácia vznikla? Vychádzali ste aj z osobných zážitkov a neúspechov?
Za aplikáciou stoja štyria muži. Za obsahovou stránkou je Michal Kopecký, autor známeho blogu akozbalit.sk. Rozhodne sme z neho vychádzali. Tým, že sme vyvíjali Becomme cez dva roky, mohli sme aplikáciu dolaďovať v teréne.

Za aplikáciu Becomme nemusíte nič platiť, je voľne dostupná na Google Play, Appstore a na oficiálnej stránke becommeapp.com.

ODPORÚČAME AJ:
Unikátne video z Vysokých Tatier s 360–stupňovým pohľadom
360-stupňová kamera pre športovcov nahrá všetko dookola
CENTR: 360-stupňové panoramatické videá aj z bicykla
360cam: Štyri Full HD videá súčasne
Akčná kamera, ktorej neunikne žiadny moment

Komentáre