Technológie

Akčná kamera, ktorej neunikne žiadny moment

"Je pekná, odolná, nahráva skvelé video a dá sa kúpiť za rozumné peniaze. Akčná kamera 360fly chce uspieť na trhu, ktorý začína byť čoraz presýtenejší. "

Erik Stríž, 12. novembra 2015 7:00
Odolná akčná kamera 360fly Foto: 360fly
Trh s akčnými kamerami zatiaľ nie je tak veľmi presýtený, ako napríklad ten s mobilnými telefónmi a tabletmi. Napriek tomu už dnes môžete byť zaskočení rôznorodosťou ponuky internetových obchodov. Vybrať si spomedzi desiatok a stoviek rôznych produktov a značiek je je vôbec ľahká úloha, najmä ak máte na akčnú kameru obmedzený rozpočet.

Na internete nájdete aj lacné riešenia, kamery, ktoré vyzerajú celkom ako tie od značky GoPro, ale s technicky podradnými komponentmi. Je to práve optika a senzor, čo na akčnej kamere stojí toľko peňazí a keď si zadovážite nejakú za 100 eur, bude kvalita obrazu ako z kamery na lacnom mobile.

Odolná akčná kamera 360fly Foto: 360fly
Existuje však kompromis. Aj dobrá akčná kamera s odolným telom a vysokou kvalitou záznamu môže byť cenovo dostupnejšia. Tá s názvom 360fly bude stáť približne 500 eur, čo je cena lepšieho mobilu alebo priemerného notebooku. Športovci a kreatívci dostanú za svoju investíciu niečo, čo vydrží celé roky a navyše budú mať k dispozícii jednu skvelú funkciu navyše - extrémne široký záber.

Kamera 360fly vyzerá ako ľahká guľa, je priemer je iba šesť centimetrov. Pri lepšom pohľade zisťujeme, že to nie je ani tak guľa, ako skôr polygón s jemne zaoblenými hranami. Tento produktový dizajn má svoje opodstatnenie, vďaka tvaru gule je kamera veľmi odolná a kompletne vodotesná.

Odolná akčná kamera 360fly Foto: 360fly
Optika umiestnená na hornej časti kamery má mimoriadny rozsah záberu, sleduje takmer celé okolie a zaznamenáva ho do rozlíšenia až 1500×1500 pixelov. Výrez prehrávaný napríklad na YouTube má potom formát HD 720p. Pri takmer 26 snímkoch za sekundu je výsledkom úchvatný obraz, ktorý je možné pri sledovaní na mobilnom telefóne, tablete alebo počítači možné aj otáčať. Športovec sa teda nemusí báť, že by jeho kamera nazachytila dôležitý moment za jeho chrbátom - snímané je totiž všetko.

V horizontálnom smere kamera zachytáva plnú scénu v 360-stupňovom rozsahu, vo vertikálnom smere až 270 stupňov.

Výrobca uvádza, že tieto veľké videá so širokým záberom je ideálne sledovať s headsetom virtuálnej reality, napríklad Google Cardboard. Kam sa pozriete, tam sa s vami otočí aj kamera. Tieto videá sú na mobilných telefónoch pevnou súčasťou aplikácie YouTube, takže k ich prehrávaniu nepotrebujete žiadny iný softvér.

Odolná akčná kamera 360fly Foto: 360fly
Pripojenie k externým zariadeniam je možné buď prostredníctvom USB 2.0 alebo bezdrôtovo cez Bluetooth Smart Device (BT LE) a Wi-Fi rozhranie (IEEE 802.11 b/g/n, 2.4GHz). Kamera má zabudovanú lítium-polymérovú batériu s kapacitou 1 600 mAh, čo postačuje na dvojhodinovú nepretržitú prevádzku. Dobíjať batériu je možné i priebežne z akéhokoľvek zdroja cez USB (napr. Powerbank). Dobitie na plnú kapacitu prúdom 1A trvá približne 2,5 hodiny.


ODPORÚČAME AJ:
Dajte zbohom veľkým klávesniciam, túto zrolujete ako papier
Tablet s extra veľkým displejom sa dá ovládať aj bez dotykov
Touchjet Wave spraví z každého televízora dotykový displej s Androidom
Najodolnejší tablet na svete, ktorý používa aj americká armáda
Tablet s vylepšeným Androidom sa doťahuje aj na Windows

Komentáre