Technológie

Najodolnejší tablet na svete, ktorý používa aj americká armáda

"Dell Latitude 12 Rugged. To je názov tabletu, ktorý doslova ohromuje svojimi vlastnosťami. Je nielen technicky vyspelý, ale predovšetkým ako stvorený do náročného pracovného prostredia. "

Erik Stríž, 7. augusta 2015 8:00
Dell Latitude 12 Rugged, najodolnejší tablet na svete Foto: Dell
Výrobcovia sa predbiehajú v tom, ktorý z nich priniesie na trh najľahší a najtenší tablet. Tie najlepšie sú dokonca vodotesné a je ich možné ovládať aj s nasadenými rukavicami. Do tohto sveta rozmaznanosti teraz prichádza spoločnosť Dell s tabletom Rugged, ktorý rúca fantázie všetkých firiem o odolnosti ich produktov.

Tablet Rugged je veľmi prekvapivý produkt. Dokonca nás zanecháva v úžase, keď vidíme spôsoby jeho použitia a skutočnosť, že dokáže ďalej fungovať bez problému aj po hrozivom páde alebo v extrémne nepriaznivých podmienkach. Ak pracujete v teréne a obávate sa o životnosť svojej elektroniky, zbystrite pozornosť a čítajte ďalej.

Strojári, vojaci, záchranári, cestovatelia, terénni pracovníci chránených oblastí, vedci, stavbyvedúci, tí všetci sú cieľovou skupinou nového tabletu, ktorý vznikol ako reakcia na ich dopyt po skutočne odolnom počítači. Dell im vyšiel v ústrety tabletom, ktorý pracuje s operačným systémom Windows a umožňuje pripojenie hardvérovej klávesnice.

Dell Latitude 12 Rugged, najodolnejší tablet na svete Foto: Dell

Parametre pre profesionálov

Dell Lattitude 12 Rugged je vybavený 12-palcovým displejom, moderným procesorom Intel Core M, systémom Windows 8.1, priestorom pre dve vybrateľné batérie a vstavaným SSD diskom s kapacitou až 512 GB. To sú parametre, ktoré potešia nejedného fanúšika modernej techniky.

Displej má uhlopriečku presne 11,6 palcov a podporuje multidotykové ovládanie aj s nasadenými rukavicami. Chránený je sklom Gorilla Glass 3 a podľa slov výrobcu má vynikajúci exteriérovú čitateľnosť. Tá je jednou z najpodstatnejších požiadaviek terénnych pracovníkov. Displej sa dá ovládať pohodlne aj vtedy, keď je zašpinený alebo mokrý a vďaka odolnému povrchu by sa na ňom nemali objavovať žiadne škrabance.

Výkon tabletu je veľmi dobrý a priam nevyhnutný, pretože v ňom pracuje operačný systém Windows 8.1. Ten je oveľa náročnejší, ako populárny Android, zároveň však vhodnejší na každodennú prácu. Dajú sa na ňom spustiť aj náročné programy, ktoré dodnes Android nepodporuje a v prípade potreby sa k nemu dá pripojiť aj veľký externý monitor. Z tabletu neveľkých rozmerov teda môžete spraviť štandardný notebook alebo plnohodnotný počítač.


Zdroj: youtube.com

Do mrazu, horúčav, vody i špiny

Tablet Dell Latitude 12 Rugged spĺňa vojenský štandard MIL-STD-810G a má certifikát odolnosti IP-65. Konektivitu zabezpečujú moduly Wi-Fi, GPS a voliteľný modul pre širokopásmové bezdrôtové pripojenie k internetu cez mobilnú sieť.

O chladenie sa stará štvrtá generácia systému QuadCool, ktorá zabezpečí ochranu proti prehriatiu aj pri teplotách, ktoré sú bežné napríklad v oceliarniach. Okrem vysokých teplôt si tablet poradí aj s tými nízkymi, na prezentačnom videu možno vidieť praktické použitie v zasnežených horách v mínusových teplotách.

O bezpečnosť dát sa potom postarajú technológie Dell Data Protection, Intel vPro a čip Intel TPM 1.2. Tie poskytujú garanciu zachovania dát uložených v pamäti aj v prípade, že sa z nejakého dôvodu tablet celkom zničí.

Dell Latitude 12 Rugged, najodolnejší tablet na svete Foto: Dell

Vysoká výdrž, ale aj cena

Veľmi dobre tiež vyzerajú údaje o výdrži tabletu. Jeho batéria udrží tablet aktívnym po dobu až dvanástich hodín, pričom na zadnej stene tabletu nachádzame až dva batériové sloty. V praxi to teda znamená nielen dlhšiu výdrž, ale aj možnosť výmeny batérie priamo v teréne.

Určitou satisfakciou alebo aj dôvodom na kúpu môže byť skutočnosť, že tablety série Rugged dnes aktívne využíva americká armáda a záchranné zložky po celom svete. Jeho cena je však rovnako ohromujúca ako jeho technické parametre - presahuje 3-tisíc amerických dolárov.

Zdroj: tlačová správa spoločnosti Dell


ODPORÚČAME AJ:
Tieto smart hodinky sa stanú bestsellerom
Prestížny výrobca hodiniek predviedol smart náramok
Vzniká náhrada počítačovej myši, volá sa Flow a sleduje pohyby rúk
Nová generácia stetoskopov je na spadnutie
Dostali ste tablet? Spravte si z neho druhý monitor k počítaču

Komentáre