Technológie

Touchjet Wave spraví z každého televízora dotykový displej s Androidom

"Vyzerá ako jednoduchý stojan s kamerou, v skutočnosti je však nezávisle fungujúcim počítačom bez displeja. Obrazovku si dokáže spraviť z akéhokoľvek moderného televízora. "

Erik Stríž, 24. augusta 2015 10:00
Touchjet Wave - Dotykový Android na každej televízii Foto: Indiegogo.com
Touchjet Wave je na prvý pohľad jednoduché zariadenie, ktoré zdanlivo ani neobsahuje nič zaujímavé. Pohľad na zoznam technických parametrov však napovedá, že tento biely stojan je v skutočnosti niečím oveľa významnejším. Možno budete prekvapení, že tento tenký kus plastu je plnohodnotný počítač s operačným systémom Android, na ktorom môžete robiť prakticky čokoľvek, na čo dnes používate svoj tablet.

Prostredníctvom konektora HDMI, ktorý je súčasťou základnej výbavy väčšiny moderných televízorov, stojan Wave pripojíte k obrazovke a razom sa z nej stáva externý displej androidového počítača. A navyše dotykový, pretože kamera umiestnená na stojane sleduje pohyby vašich rúk a interpretuje ich ako dotyky na displeji.

Touchjet Wave - Dotykový Android na každej televízii Foto: Indiegogo.com
Myšlienka použiť kameru ako nástroj na kompenzovanie chýbajúceho dotykového rozhrania nie je nová. V takto praktickej forme sa s ňou však pravdepodobne stretávame prvýkrát. Namiesto toho, aby stojan s kamerou slúžil iba na vyhodnocovanie pohybov prstov, je sám o sebe kompletným počítačom s vlastným operačným systémom.

Operačný systém Android má mierne upravený vzhľad prostredia, snaží sa byť čo možno najjednoduchšie a najprehľadnejšie. Samotné aplikácie však spúšťa v ich bežnom režime, avšak vždy v móde “poležiačky” - teda s vodorovnou dlhšou stranou displeja.

Zdroj: youtube.com

Súčasťou výbavy zariadenia Touchjet Wave je 4-jadrový procesor, 1 GB operačnej pamäte, 8 GB priestoru pre ukladanie aplikácií (samotný systém zaberá asi polovicu), dvojica USB portov a jeden HDMI, Bluetooth a Wi-Fi s technológiou DLNA. Celý systém sa ovládať aj na diaľku prostredníctvom mobilného telefónu alebo tabletu.

Zaujímavá je predovšetkým rýchlosť reakcií - Touchjet Wave všetky dotyky rozpoznáva okamžite, takže bez oneskorení je možné na veľkej obrazovke televízora hrať aj hry alebo pracovať s dynamickými aplikáciami. Zariadenie dokáže rozpoznať až štyri súčasné dotyky a je ho možné okrem vlastných rúk ovládať aj špeciálnym perom s infračerveným spojením.

Touchjet Wave - Dotykový Android na každej televízii Foto: Indiegogo.com
Cena tohto atypického Android počítača je veľmi prijateľných 119 amerických dolárov, zakúpiť sa dá vďaka crowdfundingovému portálu Indiegogo. Od menších investorov a zákazníkov už tvorcovia získali už takmer 400-tisíc amerických dolárov, pričom pôvodne predpokladali zisk menej ako tretiny.

Zdroj: indiegogo.com


ODPORÚČAME AJ:
Najtenšie telefóny na svete vás svojou hrúbkou prekvapia
Tieto smart hodinky sa stanú bestsellerom
Prestížny výrobca hodiniek predviedol smart náramok
Vzniká náhrada počítačovej myši, volá sa Flow a sleduje pohyby rúk
Nová generácia stetoskopov je na spadnutie

Komentáre