Život

Unikátne video z Vysokých Tatier s 360–stupňovým pohľadom

"Užívateľ aplikácie si môže pozrieť 360-stupňový pohľad na tatranské lyžiarske stredisko, aký doteraz ešte nikde nebol zverejnený."

TASR, 26. marca 2015 8:00
Vysoké Tatry, ilustračné foto Foto: TASR/Milan Kapusta
Vysoké Tatry 24. marca (TASR) – Vo Vysokých Tatrách natočili video s tzv. 360-stupňovým pohľadom. „Len minulý týždeň spustil Youtube dlho očakávanú podporu videa s 360-stupňovým pohľadom a nadšenec z Tatier, autor tatranského videa Happy, we are from High Tatras, nakrútil prvé unikátne video z lyžovačky v Tatranskej Lomnici. Pri videu máte pocit, akoby ste boli priami účastníci deja,“ informovala Zuzana Fabianová z Tatry Mountain Resorts.

Video o Vysokých Tatrách




Tzv. 360-stupňové video je snímané súčasne na šesť kamier s ultra širokým uhlom záberu, ktoré zabezpečujú nasnímanie reality v rozsahu 360 stupňov vo vertikálnej aj horizontálnej osi. Jednotlivé pohľady sú v post produkčných programoch spojené do celku, v ktorom sa divák môže interaktívne pohybovať len s pomocou myší a webového prehliadača.

Pri prezeraní videa na mobile, tablete alebo virtuálnych okuliaroch je otáčanie automatické. „Takéto snímanie umožňuje tiež nový spôsob práce s videomateriálom a možno práve toto je budúcnosť internetu či televízie,“ uzavrela Fabianová.

ODPORÚČAME AJ:


Pápež František už 2 roky búra predsudky: Verí v evolúciu, fotí selfie
Jaskyniari našli poklad Alexandra Veľkého, ktorý má 2300 rokov
PSYCHOLÓG: Za istých okolností sa môže stať vrahom každý z nás
PREKVAPIVÉ ZISTENIE: Po jednom poháriku sa stávate príťažlivejším
ODHALENIE: Zistili sme, prečo sa muži len tvária, že ženy počúvajú

Komentáre