Technológie

360-stupňová kamera pre športovcov nahrá všetko dookola

"Akčná kamera V.360° sa od ostatných líši mimoriadne širokým záberom. Zaznamenáva všetko okolo seba v rozsahu plných 360 stupňov. "

Erik Stríž, 11. decembra 2014 14:00
Panoramatická kamera V.360 Foto: V.360


O akčné kamery je stále veľký záujem a vôbec to nevyzerá tak, že by mal v blízkej dobe utíchnuť. Vznikajú preto stále nové produkty snažiace sa o priazeň športovcov a fanúšikov dynamického životného štýlu. Jednou z podkategórií akčných kamier sú aj 360-stupňové kamery a táto s názvom V.360° má šancu stať sa ich typickým predstaviteľom.

Kamera vyzerá ako malý maják a dá sa pripevniť prakticky všade. V prezentačných videách výrobca ukazuje spojenie kamery so surfom, prilbou a bicyklom. Napriek tomu, že má kamera pomerne jednoduchý vzhľad, je sofistikovaným a odolným zariadením. Telo kamery je odolné pred všetkými nepriaznivými vplyvmi, ktoré by ju mohli poškodiť. Odolá tak tvrdším pádom, je celkom vodotesná a prachuvzdorná, poradí si aj s dlhotrvajúcimi intenzívnymi vibráciami.

Panoramatická kamera V.360 Foto: V.360

Spôsobov, ako zaznamenať 360-stupňové video, je viac. Jedna možnosť je využiť štyri totožné kamery a neskôr ich záznamy spojiť do jediného videa. Na tomto princípe fungujú napríklad kamery Centr a 360cam, o ktorých sme písali v článkoch “CENTR: 360-stupňové panoramatické videá aj z bicykla” a “360cam: Štyri Full HD videá súčasne”.

V prípade kamery V.360° výrobca princíp činnosti neupresňuje, avšak z dostupných podkladov to vyzerá na použitie iba jednej šošovky. Obrazový snímač má má rozlíšenie 4K pre video a 16 megapixelov pre fotografie, avšak po redukcii videa do extra širokouhlého formátu je video prevedené do rozlíšenia 6480×1080 pixelov a fotografie do ôsmich megapixelov. Aj to sú stále veľmi pôsobivé parametre.

Panoramatická kamera V.360 Foto: V.360

Zhotovené video nie je potrebné nijak skladať doma v počítači, výstupné video je totiž v jednom súbore. Prehrávať ho môžete na počítači s pomocou prehrávača V.360, ktorý umožňuje rotovanie náhľadu. Prednostne je však 360-stupňové video určené pre mobilné telefóny a smartfóny, prostredníctvom ktorých sa kamera aj ovláda.


Zachyťte obraz ľavým tlačidlom na myši a posuňte ho do pravej alebo ľavej strany.

Používateľ má k dispozícii hneď niekoľko režimov záznamu, ide módy video, fotenie, časozberné video, burst (množstvo fotiek hneď za sebou) a takzvaný surveillance mód, ktorý spraví z tohto nenápadného zariadenia bezpečnostnú kameru.

Okrem uvedeného je súčasťou širšej výbavy kamery aj barometer, akcelerometer, GPS, dva mikrofóny, batéria s výdržou na dve hodiny nepretržitého záznamu a altimeter, senzor na meranie výšky.

ODPORÚČAME AJ:
Takmer dokonalá kópia iPhone 6 stojí tretinu originálu
Malý telefón s výbavou tých najlepších
Revolučný telefón z Ruska má displej aj vzadu
Toto je najštýlovejší ultrabook, aký tento rok kúpite
Najmenšia alebo najpokrokovejšia: Ktorú kvadrokoptéru by ste brali?

Komentáre