Technológie

Toto je najštýlovejší ultrabook, aký tento rok kúpite

"Lenovo Yoga 3 Pro je hybrid ultratenkého notebooku a tabletu, pričom jeho najsilnejšou stránkou je krásny dizajn a konvertibilita. "

Erik Stríž, 2. decembra 2014 10:00
Lenovo Yoga 3 Pro Foto: Lenovo


Najnovší notebook od značky Lenovo patrí medzi to najzaujímavejšie, čo sme tento rok videli. Klasické notebooky sú už dnes také bežné, že veľmi náročných zákazníkov veľmi neoslovia, preto musia výrobcovia vymýšľať stále nové riešenia. Výrobcovi Lenovo sa to celkom darí so svojou modelovou paletou Yoga, pre ktorú je typická konvertibilita. Produkty s prívlastkom Yoga sa dajú rôzne preklápať, vďaka čomu získavajú na hodnote aj efektívnosti používania.

Lenovo Yoga 3 Pro je tablet aj notebook zároveň, avšak jeho budúci majitelia väčšmi ocenia režim klasického notebooku. Je mimoriadne tenký (iba 12,8 mm) a ľahký (1,19 kg), displej má uhlopriečku 13 palcov a medzi displejom a klávesnicou celkom chýbajú tradičné kĺby. Napriek tomu sa jeho dve časti dajú preklápať do oboch smerov.

Lenovo Yoga 3 Pro Foto: Lenovo

Medzi časťou s klávesnicou a časťou s displejom nachádzame rovnaké riešenie, ktoré je typické pre náramkové hodinky a ich kovové remene. Chýbajúce kĺby spočiatku prekvapia a prítomnosť pántov v náramkovom dizajne (ako to nazýva výrobca) ešte viac, avšak ide o veľmi dobré riešenie. Očakávame aj zvýšenú odolnosť pred poškodením, keďže v porovnaní s inými klasickými notebookmi má Yoga 3 Pro viac pántov a teda aj rovnomernejšie rozloženie sily potrebnej k vyklopeniu a zatvoreniu displeja. Náramok je vyrobený z 800 kúskov ocele a hliníka.

Yoga 3 Pro sa dá používať v štyroch režimoch: klasický ultrabook, tablet, stojan a stan. S trochou predstavivosti môžete tieto režimy ešte o zopár ďalších rozšíriť, avšak už so štvoricou základných celkom istotne budete vedieť pokryť väčšinu každodenných potrieb.

Lenovo Yoga 3 Pro Foto: Lenovo

Na pohľad pôsobí veľmi zaujímavo nielen spojenie dvoch častí notebooku, ale aj klávesnica samotná. Tlačidlá sú vnorené pod povrch spodnej časti notebooku, vďaka čomu môžu klávesnica s displejom na seba perfektne doliehať. Atypický je aj povrch okolo klávesnice, je jemne perforovaný a aj na dotyk pôsobí skôr ako syntetická koža, nie ako chladný a neosobný plast. Všetky tieto väčšie či menšie detaily sa starajú o to, aby bola každodenná skúsenosť s ultrabookom výnimočná a hodná cenovky, ktorú mu výrobca prisúdil.

Nielen dizajn, ale aj technika vo vnútri je to, čo má zásadný vplyv na úspech či neúspech produktu v komerčnom predaji. Po tejto stránke má Lenovo Yoga 3 Pro veľké šance stať sa lídrom hybridných ultrabookov. Displej má rozlíšenie až 3200x1800 pixelov. Počítač je vybavený procesorom Intel Core M, SSD diskom s kapacitou až 512 GB a integrovanou grafikou značky Intel.

Operačný systém v zariadení je Microsoft Windows a od Lenova dostalo zbierku doplnkového softvéru, ktorý je optimalizovaný pre rôzne režimy používania (notebook, stojan, stan a tablet). Táto zbierka softvéru nesie pomenovanie Harmony.

Lenovo Yoga 3 Pro Foto: Lenovo

Napríklad pri čítaní e-knihy sa automaticky zmení jasnosť a farebnosť displeja podľa okolitého osvetlenia. Pri používaní softvéru pre prezentácie zasa softvér umožní ovládanie pohybom alebo dotykom podľa toho, ktorý režim používate a pri pozeraní videa vie optimalizovať nastavenia zvuku. Harmony rozpozná a optimalizuje prácu s viac ako 50 najpopulárnejšími aplikáciami. “Harmony tiež odporučí, ktoré aplikácie sú pre Yoga užívateľov užitočné a poskytne praktické skratky k aplikáciám, ktoré v jednotlivých režimoch používajú najčastejšie” uvádza Lenovo vo svojej tlačovej správe.

ODPORÚČAME AJ:
Najmenšia alebo najpokrokovejšia: Ktorú kvadrokoptéru by ste brali?
Poznáte Formulu 1 medzi holiacimi strojčekmi? Zoznámte sa
Jedna ručička na celý deň vám bude na hodinkách stačiť
Prebúdzať sa svetlom namiesto zvuku. Prečo nie?
Športové oblečenie odsleduje vaše výkony v telocvični

Komentáre