Štýl

Módna inšpirácia: Šatníkové desatoro - tieto kúsky musíte mať

"Každá žena občas rieši známu dilemu, čo si má obliecť. Pritom jej v šatníku chýbajú tie najnevyhnutnejšie kúsky oblečenia, bez ktorých to proste nejde. Týchto desať musíte mať."

Diana Vaculová, 18. augusta 2014 14:00
New Yorker Foto: New Yorker


Sú kúsky, ktoré sa stanú za krátky čas hitom, zažijú si svoju slávu a potom po nich ani pes neštekne. Sú tu však aj také, ktoré sa vyvíjali niekoľko generácií a dnes jednoducho patria k tým, ktoré musíte mať. Inšpirujte sa spolu s nami.

Sako


Nepodceňujte ho. Pokojne si ich zakúpte i viac, no jedno klasické čierne skrátka musíte mať. Je to prvok, ktorý dokáže aj z rifľových nohavíc s bielym tričkom vyčarovať elegantný a trendy look. Ak ste si saká zamilovali tak veľmi ako my, určite siahnite aj po extravagantnejších modeloch.
Jennyfer Foto: Jennyfer

Lodičky


Ak aj nie ste fanúšičkou podpätkov, jedny by ste predsa len mali mať. Nikdy neviete, kedy sa vám zídu a okrem toho vďaka klasickým čiernym lodičkám budete vždy vyzerať elegantne a štýlovo.
Karen Millen Foto: Karen Millen

Biela košeľa


Prečo? Dôvod je jednoduchý. Ak ju skombinujete so sukňou a sakom, vyčarujete si perfektne elegantný outfit. No ak siahnete po kombinácií džínsov s košeľou, dosiahnete ten správny šmrnc, s ktorým pokojne zažiarite aj na večeri s priateľmi či na dámskej jazde. Biela košeľa je proste základ.
H&M Foto: H&M

Malé čierne


Puzdrový tvar, dĺžka nad kolená, čierna farba. S touto klasikou si v žiadnej spoločnosti nespravíte hanbu. A okrem toho, ak si k nim vezmete výraznejšie doplnky, určite okúzlite. Malé čierne šaty sú jednoducho to, čo musí obsahovať šatník každej dámy.
Marks and Spencer Foto: Marks and Spencer

Denim


Denim klasika rovná sa základ každého šatníka. Čierne alebo modré by ste určite mali vlastniť. Tak ako každé z tohto desatora, sú ideálne na kombinovanie naozaj s hocičím, stačí len ponechať priestor vašej fantázii. Pozor však na ich výber, vždy by ste mali brať do úvahy vašu postavu.
Desigual Foto: Desigual

Basic


A okrem toho sa tá jednoduchosť aj lepšie kombinuje. Takže by ste určite mali mať nejaké tie basic tričká. Najlepšie v bielej, šedej alebo čiernej farbe, sú totiž základnými prvkami na vytváranie dokonalých outfitov.
Reserved Foto: Reserved

Puzdrová sukňa


Zabudnite na svoje komplexy s nohami a kúpte si sukňu! Najlepšie puzdrovú. Dĺžku voľte podľa svojho veku. No a prečo by mala byť práve puzdrová sukňa nevyhnutnou súčasťou vášho šatníka? Lebo je symbolom ženskosti a skombinovať sa dá naozaj s kadečím. Či už s halenkou, tričkom alebo košeľou, tu jednoducho nemáte čo pokaziť.
Karen Millen Foto: Karen Millen

Pohodlné topánky


Baleríny, biker topánky či členkové, všetky majú niečo do seba. Okrem toho sa v nich budete cítiť neskutočne pohodlne, čo po nosení lodičiek padne vždy vhod. To, že sú nikdy nevymierajúcim hitom, vám snáď pripomínať nemusíme.
New Yorker Foto: New Yorker

Kabát


Hlavne sa neunáhlite. Pri výbere kabáta je dôležité, z akého je materiálu. Vždy voľte radšej tie prírodné. A keďže nejde o lacnú investíciu, rozmyslite si poriadne i jeho farbu či strih. Hnedá či čierna klasika bude vždy trendy. A ak si pre seba nájdete ten pravý, už ho nevyzlečiete.
Marks and Spencer Foto: Marks and Spencer

Cardigan


Svetrík bez zipsov či gombíkov, ten sa vám zíde. Hlavne tie teplejšie. Ak siahnete po extravagantnejšom so vzormi, dolaďte ho napríklad bielym tričkom. Ak si však zvolíte jednofarebný, ideálne bude, ak si k nemu dáte výrazný trendy opasok. Bude vám teplo a budete in!
H&M Foto: H&M

ĎALŠIE ČLÁNKY:


Módna inšpirácia: Šesť letných pulóvrov, ktoré si zamilujete
Módna inšpirácia: Čierna je trendy stále, aj v lete
Módna inšpirácia: S týmito potlačami vždy zažiarite
Módna inšpirácia: Päť kúskov, s ktorými na dovolenke zažiarite
Módna inšpirácia: Oblečte sa do MAXI kúskov
Módna inšpirácia: Päť tipov, ako zažiariť v šortkách
Módna inšpirácia: Obujte sa pohodlne a trendy
Módna inšpirácia: Päť druhov šiat, ktoré toto leto musíte mať!

Komentáre