Život

Bojujte proti potu: Tri tipy, ako sa zbaviť fľakov pod pazuchami

"Bojíte sa podať ruku priateľovi, lebo sa nadmerne potíte? Prekážajú vám vaše smradľavé nohy? Proti potu sa dá jednoducho bojovať."

Tomáš Kušnír, 10. júla 2015 12:00
Ilustračné foto. Foto: TASR/AP
Letné horúčavy sú niekedy na nevydržanie. Ľudí trápi neprestajné potenie a kruhy pod pazuchami. Vyjdete na ulicu a po piatich minútach ste mokrý. Cestovanie verejnou dopravou sa zmení na životnú skúšku. Zmeňte svoje návyky a užite si leto bez nadmerného potenia. Tu sú naše tri tipy:

1. Sila antiperspirantu


Žiadna novinka, no aj tak na tohto pomocníka mnohí zabúdajú. Dajte si pozor, aby ste nepoužívali deodorant. Pomocou neho sa dajú zamaskovať nepríjemné kruhy od potu, ale pot takto neodstránite. Nebojte sa zaplatiť viac za efektívny antiperspirant. Ako často by ste ho mali používať? Ráno a predtým, než pôjdete do postele. Snažte sa ho na vašu pokožku dostať masírovaním. Antiperspirant aplikujte iba na suchú pokožku, nie vtedy, keď ste spotený alebo krátko po sprche. Môžete ho použiť aj na chodidlá a medzi prsty.

2. Správne oblečenie


Materiál vášho oblečenia, ktoré nosíte v lete, je veľmi dôležitý. Bavlnené veci absorbujú pot a takisto sa na toto obdobie hodia atletické kúsky. Ak ste milovníčkou outfitov all-black, počas horúcich dní to budete mať veľmi ťažké. Výber vhodnej farby je tiež podstatný. Pokúste sa nájsť kompromis. V čiernom tričku vám bude veľmi teplo, no biely kúsok ukáže spotené miesta ešte viac. Kožené čižmy a obuv, cez ktorú neprúdi vzduch, by ste mali na leto odložiť. Siahnite po sandáloch a šľapkách, najmä z prírodných materiálov. Musíte ísť po práci na dôležité stretnutie, no vaše oblečenie vraví niečo iné? Noste so sebou náhradné kúsky, vrátane ponožiek. Pomôžete sebe, aj svojmu okoliu.

3. Zmena životného štýlu


Rozmýšľali ste, prečo sa potíte viac ako ostatní? Možno máte nesprávny životný štýl. Skúste vyradiť štipľavé jedlá a cibuľu. Rýchlo spozorujete zmenu. Zaraďte do svojho jedálnička nedráždivú stravu. Váha je tiež významným faktorom, ktorý spôsobuje pot. Je logické, že ťažší ľudia sa potia viac ako chudí. Vezmite so sebou kamarátku a pokúste sa zhodiť nejaké to kilo. Okrem toho, že znížite produkciu potu, sa začnete cítiť lepšie. Svoje hygienické návyky by ste v lete mali upraviť. Sprchujte sa častejšie a so studenou vodou. Idete poobede do mesta? Majte po ruke vreckovky, aby ste si utreli pot a neodstrašili ostatných ľudí. Mohli by ste obmedziť pitie kávy. Nahraďte ju citrónovým alebo pepermintovým čajom.

Zdroj: wikihow.com

ODPORÚČAME AJ:
Šesť faktov, ktoré ste o bozkávaní nevedeli
Slováci majú najradšej čokoládovú a vanilkovú zmrzlinu
Sociálne siete vám pomôžu nájsť prácu, treba ich správne používať
Čím je žena inteligentnejšia, tým menej túži po deťoch
Tieto typy ľudí si v živote udržte

Komentáre