Život

Šesť faktov, ktoré ste o bozkávaní nevedeli

"Patrí medzi najobľúbenejšie činnosti ľudí po celom svete. Je prejavom lásky a úcty. Má mnoho priaznivých účinkov na zdravie. Znižuje krvný tlak a posilňuje imunitu. Bozkávanie."

Tomáš Kušnír, 6. júla 2015 12:00
Ilustračné foto. Foto: TASR/AP
Prečítajte si šesť faktov, ktoré ste o tejto romantickej činnosti pravdepodobne nevedeli.

1. Prvá filmová pusa


Vášnivé bozky sú súčasťou nejedného filmu. Kto by si nepamätal na krásne spojenie Jacka a Rose z Titanicu? Alebo to vo filme Pretty Woman? Avšak prvý bozk odvysielal vynálezca žiarovky, Thomas Edison, v roku 1896. Nakrútil 23-sekundový film s názvom The Kiss v čase, keď bolo verejné bozkávanie tabu.

2. Najdlhší bozk


Presne 58 hodín, 35 minút a 58 sekúnd. Vydržali by ste to? Asi nie. Pár Tiranaratovcov z Thajska to dokázal a dostal sa do Guinnessovej knihy rekordov. Thajskí zaľúbenci porazili deväť ďalších dvojíc a získali prvenstvo v najdlhšom bozku. Víťazi súťaže o najväčšiu dĺžku bozku dostali dva diamantové prstene, peniaze a jedinečný titul.

3. Pomáha zubom


Dokáže nahradiť zubnú pastu? To určite nie, ale pomáha predchádzať zubnému kazu. Pri bozkávaní si vymieňate sliny, ktoré obsahujú minerály a tie pomáhajú odstraňovať zvyšky jedla z úst. Netvrdíme, že si nemáte umývať zuby. Odporúčame však pridať trochu pusinkovania. Neuškodí vám to.

4. Radšej bez brady


Mužom vraj strnisko pridáva na atraktivite, no podľa výskumu Williama Canea viac ako polovica žien preferuje bozkávanie s oholenými mužmi. Páni, dôležité je nájsť zdravý stred. Nie každá žena si chce dávať bozky so zarasteným hipsterom alebo s mužom s pleťou ako dieťa.

5. Výmena baktérií


Pri vášnivom bozkávaní si vymieňate sliny. Ruka v ruke s tým prichádza aj veľké množstvo baktérií, ktoré sa prenášajú z úst do úst. Podľa istého výskumu 10-sekundový bozk znamená výmena 80 miliónov baktérií. Šokujúce? V prípade, že si takto prejavujete nežnosti aspoň deväťkrát za deň, zdieľate so svojou polovičkou podobné baktérie.

6. Pred odchodom pobozkať


Ako najlepšie potešiť svojho partnera? Dajte mu pusu predtým ako odíde do práce. Muži, ktorí pobozkajú svoju ženu pred odchodom do práce žijú o päť rokov dlhšie, zarábajú o 20% viac peňazí a sú menej často účastníkmi dopravných nehôd. Prejav emócií v podobe bozku dokáže urobiť zázraky. Osvojíte si tento zvyk?


Zdroj: womansday.com

ODPORÚČAME AJ:
Sociálne siete vám pomôžu nájsť prácu, treba ich správne používať
LIKE DŇA: Mačky utláčajú psov
Highlighty týždňa: Revolučný rabín si otvoril kóšer sexshop
Čím je žena inteligentnejšia, tým menej túži po deťoch
Tieto typy ľudí si v živote udržte

Komentáre