Život

Martinské svetlonosenie bude v novom dvojdňovom formáte

"V piatok 12. novembra je na Námestí oslobodenia v Senici na programe laserová šou a mapping."

TASR, 10. novembra 2021 8:27
Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Novembrové podujatie Martinské svetlonosenie v Senici sa uskutoční v novom formáte, keď sa program rozdelí do dvoch dní. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Tatiana Moravcová.

Senica si ním pripomína postavu svätého Martina, ktorý je znázornený v erbe mesta. "Pre senické Martinské svetlonosenie je charakteristický rozsiahly hromadný sprievod ulicami s rozsvietenými lampiónmi, aby svetlom presvietili všetky tmavé kúty. Tento rok sa pre pandemickú situáciu zmení na individuálnu prechádzku," uviedla Moravcová.

V piatok 12. novembra je na Námestí oslobodenia v Senici na programe laserová šou a mapping. "Pôjde o projekciu, pri ktorej sa na budovy premieta 3D obraz, čo vyvoláva ilúziu, akoby objekt ožil. Táto hra svetiel sa bude odohrávať na budove domu kultúry a priblíži príbeh patróna Senice svätého Martina. Prostredníctvom takejto svetelnej šou si mesto pripomenie aj 625. výročie udelenia mestských výsad," informovala hovorkyňa mesta.

Celé svetelné divadlo bude na Námestí oslobodenia premietnuté trikrát, o 17.00, 17.30 a 18.00 h, aby si ho mohlo pozrieť čo najviac ľudí a aby sa verejnosť zároveň nezhromažďovala vo väčších skupinkách.

V sobotu (13. 11.) od 16.00 h dostanú malé deti, škôlkari a žiaci prvého stupňa základných škôl na cyklotrase za kúpaliskom do vyčerpania zásob červené alebo modré lampióny s LED svetielkom. "Trasu si môžu rodiny s deťmi prejsť hocikedy po zotmení. V rozpätí niekoľkých hodín na nej členovia Študentského parlamentu mesta Senica pripravili pre deti viaceré zastávky," uviedla Moravcová.

Ako doplnila, minulý rok mesto usporiadanie podujatia vynechalo úplne, tento rok pristúpilo z dôvodu pandemickej situácie k organizácii jeho obmedzenej verzie.

Komentáre