Život

Dobrovoľníci na viacerých miestach Slovenska čistili vodné toky

"Ľudia čistili rieky v Bratislave, Komárne, Trnave, Banskej Bystrici, Košiciach, Seredi, Senici, v obci Budmerice v okrese Pezinok či Marcelovej v okrese Komárno. "

TASR/Webmagazin.sk, 28. septembra 2020 12:46
Ilustračná snímka.. Foto: EASYFOTO TASR - Miroslava Mlynárová

Dobrovoľníci v nedeľu čistili na Slovensku vodné toky. Aktivitu "Zaži čisté rieky" organizovala nezisková organizácia Human Health Institute (HHI). Ide o celosvetovú udalosť, kedy mnohé štáty čistia rieky od odpadkov. TASR o tom informovala environmentálna špecialistka a projektová manažérka Lucia Olívia Ďurčová.

Ľudia čistili rieky v Bratislave, Komárne, Trnave, Banskej Bystrici, Košiciach, Seredi, Senici, v obci Budmerice v okrese Pezinok či Marcelovej v okrese Komárno.

Zbieraním odpadkov v okolí vodných tokov tak chceli aktivisti upozorniť verejnosť na dosahy odpadu v životnom prostredí. Účastníci tak podľa Ďurčovej prispeli aj k zachovaniu prírodných biotopov a ohrozených druhov rastlín a živočíchov v SR. "Keď odpad skončí vo vodách, dostáva sa to aj do rýb, znečisťuje prostredie a ľudia potom tú vodu mnohokrát aj pijú," podotkla Ďurčová.

Komentáre