Život

Chystáte sa na festival? Takto ho prežijete bez ujmy na zdraví

"Hudobné festivaly patria medzi vyhľadávané akcie. Webmagazín prináša manuál, ako ich zvládnuť."

Tomáš Kušnír, 8. júla 2015 12:00
Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa
Obdobie festivalov sa začalo. Piešťany majú za sebou Topfest, najbližší víkend pôjdu tisíce ľudí túžiacich po pravej festivalovej atmosfére na Pohodu a okrem iných sa môžete v lete tešiť aj na Grape festival. S festivalom sa spája množstvo zaujímavých situácií. Zobudíte sa v cudzom stane, možno tam ani netrafíte a hygiena spolu so stravou budú na poslednom mieste. Webmagazín pre vás pripravil niekoľko rád, ktorých by ste sa mali držať, aby ste si festival užili a nič neľutovali.

Krádeže sú súčasťou


Otvorené priestranstvo, žiadne zabezpečenie vašich vecí a hromada podgurážených ľudí. Ideálne podmienky pre zlodejov. Na festivaloch sa kradne veľmi často, preto odporúčame, aby ste si veci nosili so sebou. V stane ich nechávajte zabalené v oblečení alebo na miestach, kde by ich nikto nehľadal. Najlepším riešením je nechať cennosti doma.

Správna chvíľa na hygienu


Ak vaša kamarátka nechce ísť na letný festival, najčastejší argument je hygiena. Toalety, na ktoré sa dlho čaká, rovnako preplnené sprchy a záchody. Ste zúfalý, že si chcete umyť zuby a neviete ako? Použite minerálku, ak ste ju ráno hneď nevypili. Nasledujúca rada bude znieť mierne kruto, ale osvedčí sa. K sprchám a záchodom sa najľahšie dostanete vtedy, keď je nejaký dobrý koncert. Všetci skáču pod pódiom a nikto nemá čas na umývanie.

Problém: Oblečenie


Na festival sa musíte správne obliecť. Vaše oblečenie by malo byť čo najviac vzdušné, aby ste sa potili čo najmenej. Vezmite si so sebou o trochu viac vecí, ako naozaj chcete. Nikdy neviete, kde a ako skončíte. Pršiplášť a gumáky sú tiež dobrými pomocníkmi. Nezabudnite na klobúk alebo šiltovku. So slnkom sa netreba zahrávať.

ODPORÚČAME AJ:
Sociálne siete vám pomôžu nájsť prácu, treba ich správne používať
LIKE DŇA: Mačky utláčajú psov
Highlighty týždňa: Revolučný rabín si otvoril kóšer sexshop
Čím je žena inteligentnejšia, tým menej túži po deťoch
Tieto typy ľudí si v živote udržte

Komentáre