Zdravie

Známe športtestery Garmin, aká je za nimi história a čo dnes dokážu?

"Vedeli ste, prečo značka zmenila svoje prvotné zameranie a čo ponúkajú športtestery, ktoré sú dnes súčasťou jej portfólia?"

WEBMGAZIN.sk-OTS, 31. januára 2023 14:50
Foto: pexels.com / Maël BALLAND
Športtester je zariadenie, ktoré je na trhu už nejaký ten rok. Za ten čas si na svoju stranu títo nenápadní pomocníci získali srdcia mnohých vrcholových športovcov, ale aj amatérov. Medzi jedného z najznámejších výrobcov športtesterov súčasnosti patrí jednoznačne spoločnosť Garmin. Vedeli ste, prečo značka zmenila svoje prvotné zameranie a čo ponúkajú športtestery, ktoré sú dnes súčasťou jej portfólia?

Od nespokojnosti v práci k vybudovaniu úspešnej značky

Na začiatku úspešného príbehu spoločnosti Garmin stáli Gary Burrel a Min Kao, preto je aj názov spoločnosti odvodený z ich krstných mien. Ich túžbou bolo spopularizovať technológiu GPS pre širokú verejnosť. Zaujímavosťou však je, že oboch zakladateľov priviedla k myšlienke založenia vlastnej spoločnosti nespokojnosť s ich vtedajším zamestnávateľom. Aj vďaka tomu sú špičkové navigačné systémy tejto spoločnosti medzi nami už vyše 30 rokov. Medzičasom sa portfólio spoločnosti rozšírilo a plne pokrývajú letecký, námorný a automobilový priemysel. Medzi najmladšie odvetvia značky patrí segment inteligentných výrobkov pre športovcov a outdoorových nadšencov.
Foto: pexels.com / Ketut Subiyanto


Pomohla zmena portfólia

Hlavnými ťažiskovými produktami spoločnosti boli od začiatku prijímače GPS. S príchodom smartfónov však predaje GPS zariadení do áut každoročne klesali a spoločnosť Garmin sa ocitla na križovatke, ktorá mala rozhodnúť o jej osude. Našťastie sa však vybrali správnym smerom a vývoj inteligentných hodiniek, športtesterov, či náramkov pre športovcov bol tou správnou voľbou. Je mnoho výrobcov inteligentných hodiniek, no ťažko nájdeme spoločnosť, ktorá dokáže svojimi produktami uspokojiť amatérskych fanúšikov športu a zároveň aj elitných a vrcholových športovcov.

Čo vlastne športtester je?

Ide o zariadenie, inými slovami aj malý počítač, ktorý má dnes podobu hodiniek. Tie dokážu merať rôzne veličiny počas športového výkonu. Merajú napríklad rýchlosť, zrýchlenie, srdcový tep, prejdenú vzdialenosť či čas cvičenia, a práve preto sú skvelým pomocníkom pri plnení nastavených cieľov a dosahovaní čo najlepších výsledkov. Síce prvé modely športtesterov ponúkali len niekoľko základných funkcií, dnes dokážu podstatne viac. V podstate ide o akýchsi predchodcov moderných športových hodiniek, no ani s príchodom ich modernejších bratov sa ich funkcionalita nevytratila. Vďaka jednoduchosti, nenáročnosti a dlhej výdrži batérie sa dnes tešia športtestery Garmin veľkej obľube medzi športovcami naprieč celým svetom.

Foto: pexels.com / Maksim Goncharenok


Vedeli ste o výhodách športtesterov?

Jedným z najvýznamnejších lákadiel pre športovcov je jednoduchosť používania športtesterov. Znamená to, že vás, napríklad v porovnaní s inteligentnými hodinkami, nebudú rušiť žiadne otravné upozornenia, a tak sa môžete plne sústrediť na váš výkon. S tým vám pomôže aj prehľadný displej, vďaka ktorému budete mať dokonalý prehľad o všetkých potrebných meraných veličinách. Ďalšie plusové body získavajú za svoju vysokú výdrž batérie, odolnosť a možnosť prepojenia športtestera s hrudným pásom.

Komentáre