Technológie

Američania vyrobili hodinky inšpirované filmom Star Wars

"Hodinky Devonwoks Star Wars nie sú lacnou záležitosťou. Nosiť na ruke masívne elektromechanické hodinky s nezvyčajným dizajnov výjde nového majiteľa na vyše 28-tisíc amerických dolárov. "

Erik Stríž, 25. septembra 2015 13:00
Hodinky Devon Star Wars Foto: Devonworks
Nový film od Georgea Lucasa, Star Wars: The Force Awakens, sa nezadržateľne blíži do kín a početná fanúšikovská základňa už dnes analyzuje všetky zábery z trailerov, ktoré na internete dosahujú mimoriadnu sledovanosť. Tí, ktorí žiadny z filmov Star Wars nevideli, na to hľadia skôr s cynizmom, ale nemôžu zaprieť skutočnosť, že vo filmovom priemysle značka Star Wars znamená veľa.

Spolu s filmom, ktorý sa dostane do kín tento december, sa o priazeň fanúšikov tejto filmovej série snaží aj množstvo ďalších spoločností. Tie chcú zarobiť peniaze na značke, ktorá je populárna na celom svete a nemusí ísť vždy iba o výrobu a predaj tričiek a tematických predmetov. Spoločnosť Devonworks z kalifornského Los Angeles napríklad zobrala ´frančízu´ Star Wars veľmi vážne a pripravila limitovanú edíciu už aj tak špeciálnych náramkových hodín.

Hodinky Devon Star Wars Foto: Devonworks

Elektronika, mechanika a dizajn

Hodinky Devonworks Star Wars sa chcú zapáčiť dômyselným (a podľa výrobcu revolučným) mechanizmom zobrazovania času, vyspelou elektronikou a dizajnom, ktorý pripomína ságu Star Wars precízne spracovanými detailmi. Prakticky každá drobnosť na hodinkách má svoj význam, pričom odhaliť ho je úlohou na skalného fanúšika filmov.

Hodiny s robustným vzhľadom sa skladajú z 350 častí, ktoré sú dokopy montované ručne priamo v Kaliforniii. Videozábery pracovníkov v sterilných podmienkach môžu budiť dojem, že vyrábajú zdravotnícke zariadenia, v skutočnosti však pod ich rukami vznikajú luxusné drahé hodinky.

Hodinky Devon Star Wars na bezdrôtovej nabíjačke inšpirovanej filmovou ságou Star Wars. Foto: Devonworks
Zariadenie ďalej obsiahlo štyri elektromotory s technológiou microstep, ktorá, zjednodušene povedané, zabezpečuje veľmi jemné a malé pohyby mechanizmu hodiniek. Celkovo je v púzdre hodín zabalených 313 elektrických kontaktov, čím sa výrobca vystatuje ako s veľmi zaujímavým číslom. Oveľa zaujímavejšie je však štvorica pásov s hrúbkou iba dva mikróny, ktoré sa starajú o zobrazenie ubiehajúcich sekúnd. Pohľad na funkčné hodinky je veľmi pôsobivý práve vďaka tomu, že mechanizmu kmitá a hýbe sa priamo pred vašimi očami.

Telo hodín je vyrobené z ocele typu 316L, povrchový odlesk pripomína čierny diamant a vstavaná batéria sa musí dobíjať asi raz za dva týždne bezdrôtovou nabíjačkou v tvare vesmírnej bojovej lode.

Hodinky Devon Star Wars Foto: Devonworks
Výrobca z Los Angeles predáva iba 500 kusov týchto špeciálnych hodín, pričom každý kus má na sebe vygravírované výrobné číslo. Za 28 500 amerických dolárov nový majiteľ získa nielen samotné hodiny, ale aj bezdrôtovú nabíjačku inšpirovanú jednou z vesmírnych lodí Star Wars a manžety na košeľu v čiernej farbe s filmovým motívom.

Zdroj: Devonworks


ODPORÚČAME AJ:
Päť spôsobov, ako kreatívne využiť tablet
Inteligentné kamene? Nie je to nezmysel, ale veľká pomoc
Psychológia sociálnych sietí: Skutočne internet ničí vzťahy?
Skvelá budúcnosť: Budeme inteligentnejší a stále pripojení na internet
Žiarovka pripojí na internet, zahrá hudbu a nasníma zlodejov

Komentáre