Štýl

Päť tipov ako ochrániť vašu pokožku pred zimou

"Aj vás počas zimy trápia problémy s pleťou? Potom máme pre vás riešenie. "

Diana Vaculová, 17. decembra 2014 8:00
Foto: TASR/AP


Napriek tomu, že zima so sebou prináša najkrajšie sviatky roka a romantickú bielu pokrývku, má aj svoje nevýhody. Napríklad naša pokožka ju často zle znáša. Suché ruky, popraskané pery, a to nie je ani zďaleka všetko. Tomu sa však dá predísť. Stačí poznať týchto päť tipov.

Pozor na odev


Možno si pomyslíte, že odev je to posledné, čím by ste sa mali v zime zaoberať, no ste na omyle. Napriek tomu, že vás chráni a udržuje v teple, môže vám aj uškodiť. Dajte si predovšetkým pozor na vlnu. Mnohé z vás na ňu totiž môžu mať alergiu a ani o tom nevedieť. Tá spôsobuje, že máte podráždenú pokožku a aj keď to možno považujete za prejavy zmien počasia, nemusí tomu tak byť.

Ďalším problémom, môže byť zlá reakcia vašich rúk na mokré rukavice. Samozrejme, ak sa budete hrať so svojimi deťmi, stavať snehuliaka, guľovať sa, nepredídete tomu, aby vám zvlhli. Pozor by ste si však mali dať na to, ako dlho ich budete mať na sebe, pretože to môže spôsobiť alergiu, časté ekzémy či dokonca reumu. Napriek tomu, že sa vám to bude možno zdať čudné je oveľa lepšie ich radšej nemať vôbec, ako byť v mokrých.

Hydratujte


Hydratácia je dôležitá, pozor si však dajte na to kedy a čím. Ideálne je ak si vaše ruky budete mastiť vtedy, keď už nepôjdete nikde von, pretože studený vzduch v kombinácií s krémom by ich mohol len viac podráždiť. A keď sme už pri tých krémoch, ešte lepšou alternatívou je siahnuť po olejoch. Tie sú totiž na prírodnej báze a neobsahujú umelé zložky.

Okrem toho vytvárajú aj akýsi ochranný filter, cez ktorý chlad oveľa ťažšie preniká. No a na konci dňa by ste nemali zabúdať ani na odličovacie krémy, zdôrazňujeme, že v zime je lepšie používať krémy, než rôzne pleťové vody. Tie totiž často obsahujú alkohol, čo by vašu pokožku mohlo koniec koncov iba viac podráždiť.
Chytať snehové vločky na jazyk nie je dobrý nápad. Ochrániť by ste si mali aj ruky aj pery. Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Posvieťte si na pery


Aj vy ste si všimli, že s príchodom zimy vám vaše pery schnú a praskajú? S tým nech je rázny koniec. Odporúčame balzamy, najlepšie však bez rôznych príchutí. Ak ste fanúšičkou rúžov dobre, len si hlavne na pery nedávajte v zime lesky, tie by v kombinácií s týmto počasím napriek estetickej funkcií veľmi neprospeli vašim perám.

Zásobte sa vitamínmi


Masky či rôzne séra, ktoré si nanesiete na vašu tvár, to je to, čo potrebujete, aby ste zimu prežili s krásnou pleťou. Jemne ju ideálne aspoň raz do týždňa vmasírujete do pokožky a necháte pôsobiť podľa návodu. Môžete si byť isté, že sa vám za to vaša pleť odvďačí.

Mliečny zázrak


Tento raz nebudete mlieko piť. Budete sa v ňom kúpať. Teda, do plnej vane vlejte približne liter mlieka izbovej teploty, pridáte výživné olejčeky a môžete relaxovať. Mlieko vašu pokožku dokonale upokojí a zjemní. Ak sa vám to ešte stále bude máliť, po kúpeli si môžete na vaše telo naniesť biely jogurt (áno, má rovnako pozitívne účinky pri suchej pokožke, ako aj pri tej spálenej).

ODPORÚČAME AJ:
Budem mamou: Čo treba vyriešiť, ak chcete otehotnieť?
Týchto sedem potravín vás zbaví predvianočného stresu
Instantné prsia: Vyskúšajte si ich na 24-hodín
Zabudnite na pyžamo! Spánok bez neho je zdravší
Nepáči sa vám váš hlas? Môžete si ho dať preoperovať

Komentáre