Zdravie

Instantné prsia: Vyskúšajte si ich na 24-hodín

"Ideál krásy sa neustále mení, no mnoho žien podľahne práve túžbe po väčších prsiach. Kde nenadelila príroda, tam sa zveria do rúk plastického chirurga. "

Zuzana Lobotková, 10. decembra 2014 14:00
Ilustračné foto Foto: TASR/AP


„Instantné prsia“ boli navrhnuté, aby si ženy vyskúšali veľkosť a váhu zväčšených pŕs pred vykonaním chirurgického zákroku. Ženy si prsné implantáty môžu vyskúšať na 24 hodín. Doktor Norman Rowe, certifikovaný plastický chirurg v New Yorku, verí, že je to lepší spôsob, ako si ženy vyskúšajú potenciálny vzhľad. Doteraz boli predoperačné možnosti hlavne 3D zobrazenie, vypchanie si podprsenky a následné odfotenie sa. Tak si ženy mali vyskúšať, ako budú s väčšími prsiami vyzerať.

Nie je to to isté


Je to teda pomôcka pre pacientku aj pre chirurga. Ale o čo vlastne ide? Chirurg do pŕs injekčne vstrekne fyziologický roztok. Zákrok trvá 15 až 20 minút a roztok telo po 24 hodinách vstrebe a vylúči v moči. Niektorí lekári takémuto skúšaniu si pŕs nefandia. „Aplikácia fyziologického roztoku do prsného tkaniva nenapodobní, ako bude vyzerať prsník s implantátom. Implantát má tvar. Formuje prsia a zmena je viditeľná,“ povedala pre foxnews.com plastická chirurgička Tracy Pfeiferová.

Pfeiferová poukazuje aj na to, že 3D zobrazovanie ponúka až 98,5-percentnú presnosť pri zobrazení reálneho výsledku. Navyše je tu podľa nej riziko vzniku hematómu alebo infekcie po vstreknutí fyziologického roztoku.

Riskli by ste to?


„Asi 75 percent pacientok, ktoré prišli na zväčšenie pŕs, vedeli, čo chcú. Nie každá žena si však je istá. A 25 percent žien si to teda potrebuje vyskúšať. Nejde o zanedbateľné číslo,“ dodal doktor Rowe. Najnovšie sa pokúša vymyslieť iné dočasné, no dlhodobejšie, riešenie pre ženy, ktoré si nie sú úplne isté zákrokom. Zatiaľ však neuvádza, akú látku by ženám do tela aplikoval.

Práve aplikácie látok do tkaniva sa obáva doktorka Pfeiferová. Môžu totiž predstavovať problém pri mamografickom vyšetrení. „Dokonca ani injekčná aplikácia tuku do pŕs neprešla mnohými štúdiami, čím by sa vylúčil vplyv na rakovinu prsníka. Silikónové implantáty študovali štrnásť rokov, kým boli schválené,“ dodala Pfeiferová. Je teda otázne, aké budú v blízkej dobe možnosti, čo sa dosiahnutia vytúženého dekoltu týka. Hlavne, aby nenarušili vaše zdravie.

ODPORÚČAME AJ:
Zabudnite na pyžamo! Spánok bez neho je zdravší
Dajte si denne pohár medovej vody a budete zdraví
Nepáči sa vám váš hlas? Môžete si ho dať preoperovať
Chutia vám divné veci? Možno máte Pica syndróm
Vakcína na rakovinu na mieru

Komentáre