Štýl

Päť dôvodov, prečo investovať do kvalitných topánok

"Koľko míňate na topánky vy? Viac, než je vhodné prezradiť? Alebo menej, než málo? Možno by ste sa mali nad tým zamyslieť, pretože nejde len o prestíž, ale aj o zdravie vašich nôh. "

Diana Vaculová, 5. decembra 2014 10:00
Výber kvalitných topánok je pre zdravie dôležitý. Ilustračné foto. Foto: TASR/AP


Všetky ženy milujú topánky. Sandále, lodičky, ihličky, čižmy, poltopánky, žabky... Rozdiel však býva v tom, koľko sú do nich dámy ochotné investovať. Tu sa vynára otázka. Preferujete kvalitu alebo kvantitu? My vám prinášame päť dôvodov, prečo radšej nekupovať lacné topánky.

Pozor na vaše zdravie


Zdravie je, alebo aspoň by malo byť pre vás, tým najdôležitejším. Veď je to prvé, čo poviete, keď niekto kýchne. Takisto ho želáte, keď má niekto sviatok. Tak prečo ho upierate samej sebe? Stojí vám to za otlaky, kurie oká, ekzémy či oveľa horšie zdravotné problémy? Nám teda nie, a preto našim čitateľkám odporúčame našporiť peniaze a nakupovať až vtedy, keď si budete môcť dovoliť prírodné materiály, ktoré budú pre vaše nohy vykúpením.

Kvalita je základ


Nielen, že vám za ňu poďakujú vaše nohy, ale oplatí sa aj z finančného hľadiska. Pretože mať šatník plný topánok za pár eur, ktoré nestoja za veľa nemá žiaden zmysel. Ak máte obmedzený rozpočet a nemôžete si dovoliť vyhadzovať toľko za topánky ako Carrie zo Sexu v meste, tak si radšej kúpte jedny, ktoré vydržia a pôsobia luxusne. Okrem toho pri kvalitných topánkach viete ich životnosť ľahko predĺžiť, ak sa o ne budete dobre starať.
Podľa čoho si vyberáte obuv vy? Ilustračné foto. Foto: TASR

A čo naša príroda?


Možno sa mnohé z vás nad tým vôbec nezamýšľajú, no kúpou lacnej a nekvalitnej obuvi dávate zabrať aj našej prírode. Chemické škodlivé látky, syntetika, umelé vlákna na ropnej báze... To je to, z čoho sa skladá lacná obuv. Potrvá roky, kým sa takáto obuv rozloží, nehovoriac o tom, že jej vplyv na životné prostredie je katastrofálny.

Obnosené = nevkusné


Nekvalitné topánky sa často oveľa rýchlejšie obnosia, vďaka čomu bude váš celkový outfit pôsobiť lacno. A to by ste predsa nechceli. Preto chodíte do obchodov častejšie, než je nutné. Keby ste si totiž hneď kúpili kvalitnejšie topánky, celej tejto šaráde by ste sa mohli vyhnúť.

Pohodlie je základ


Možno to znie ako reklama, no verte nám. Topánky, ktoré stáli pár šupov v sekáči nebudú nikdy také pohodlné ako kožené alebo ako topánky z prírodných materiálov. A čo už môže byť pre ženu dôležitejšie, než cítiť sa pohodlne? Pri tom všetkom, čo musíte denne zvládnuť a vybaviť je priam nutnosťou, aby ste mali potrebnú oporu a stabilitu vo vašich topánkach. A to vám tie lacnejšie skutočne neposkytnú. Takže, kvôli vášmu zdraviu, by ste naozaj mali radšej investovať.
Módna kreácia topánok mladej londýnskej návrhárky Simone Rochaovej. Ilustračné foto. Foto: TASR/AP


ODPORÚČAME AJ:
Päť trikov, vďaka ktorým budete krajšie
Neviete, čo kúpiť vašej polovičke pod stromček? Tu je päť tipov
Päť dôvodov, prečo sú vaše vlasy príliš jemné
Móda 80. rokov: Vracia sa alebo nikdy nezmizla?
Dve mladé ženy trávia svoj život vo výklade. Prečo ich to baví?

Komentáre