Štýl

Päť trikov, vďaka ktorým budete krajšie

"Mnohé ženy majú určité zaužívané stereotypy, ktorých sa nechcú zbaviť za nič na svete. To však môže byť občas na škodu, hlavne ak sú na obzore inovatívne triky. "

Diana Vaculová, 3. decembra 2014 8:00
Ktorý rúž vám najviac pristane? Ilustračné foto Foto: TASR - Radovan Stoklasa


Výber v obchodoch je obrovský, a tak radšej zostávate verné vašej obľúbenej značke. Do istej miery to chápeme, lebo ak vám vyhovuje, potom nie je o čom. Ale čo ak sú v ponuke lepšie produkty? Bolo by hriech ich nevyskúšať. My prichádzame s piatimi, o ktorých si myslíme, že by ich mala mať každá žena.

Rúž verzus lesk


Mnohé ženy majú dilemu. Rúž alebo lesk? Rúž má sýtejšie farby, je matnejší, no po pár sústach jedla sa môžete takmer spoľahnúť, že bude aj mimo vašich pier. Lesk je príliš lepkavý, váš partner to nemá rád, no vaše pery vďaka nemu pútajú na seba okamžite pozornosť. A okrem toho, má výbornú chuť. (Áno, my ženy ich často oblizujeme aj v strednom veku) Takže čo teraz? Možno je na čase ich skombinovať! Ako? No predsa tak, že vyskúšate nový druh leskov, ktoré prišli na trh. Sú ako rúže a majú výnimočnú zamatovú textúru.

Nie je púder ako púder


Tento raz je reč o púdre na vlasy. Počuli ste už o ňom? Nie? Tak to je škoda. Na rozdiel od lakov na vlasy totiž skutočne zväčšuje objem a zanechá vaše vlasy matné, čo svojim spôsobom pôsobí čistejšie než natvrdo zaschnutý lak. No a ako ho použijete? Jednoducho si ho nastriekate na vlasy vo vzdialenosti 10 až 15 centimetrov tak, aby bol v kolmej polohe – najlepšie však zvrchu.

Nanášanie mejkapu inak


Nanášate si aj vy, ako väčšina žien, mejkap rukami? Tomu je koniec. Vyskúšajte takzvanú hubku v tvare vajíčka. Vytvoríte si tak oveľa prirodzenejší vzhľad. Nezabudnite však na jej pranie! A malý tip – ak chcete minúť menej mejkapu, no vyzerať stále rovnako dobre, hubku pred použitím trochu navlhčite.

Píling formou prášku


Má niekoľko výhod, o ktorých by ste určite mali vedieť. Perfektne čistí pleť a zároveň ju aj dokonale vyhladí. Ak ste sa s ním ešte nestretli, potom vám prinášame aj krátky návod na jeho použitie: Prášok si nasypte do rúk a pridajte pár kvapiek vody. Z tohto jedinečného púdru sa potom vytvorí perfektná zmes, ktorú vmasírujete krúživými pohybmi na vašu tvár, krk i dekolt. Necháte pôsobiť zhruba desať minút a opláchnete vodou. Výsledok? Krajšia pleť a mladší vzhľad.

Vyskúšajte oleje


Pre vaše telo, tvár i vlasy je to vykúpenie. Presne tak, oleje rôznych druhov zoženiete takmer kdekoľvek a ich účinky sú skutočne jedinečné. No a aby ste nemali pocit mastnoty, olej na telo môžete primiešať napríklad do vody, v ktorej si potom vychutnáte kúpeľ. Na vlasy a tvár vám stačí len pár kvapiek. Pre intenzívnejšiu hydratáciu pleti je ideálne používať olejčeky aspoň trikrát denne, reč je teraz samozrejme o tých tvárových. Užite si pocit hydratácie a skrášlenia.

ODPORÚČAME AJ:
Neviete, čo kúpiť vašej polovičke pod stromček? Tu je päť tipov
Päť dôvodov, prečo sú vaše vlasy príliš jemné
Móda 80. rokov: Vracia sa alebo nikdy nezmizla?
Päť tipov ako vďaka účesu vyzerať chudšie
Dve mladé ženy trávia svoj život vo výklade. Prečo ich to baví?

Komentáre