Štýl

Buďte IN. Semišové čižmy čakajú len na vás

"Ak stále váhate, aký druh obuvi zvoliť do sychravého a upršaného počasia tento rok, Webmagazín vám veľmi rýchlo poradí."

Eva Frantová, 19. septembra 2015 8:00
Ilustračné foto Foto: TASR/AP
Ochladenie síce prišlo len na pár dní a viac než nečakane, blížiacu sa jeseň však už nič nezastaví. Ak stále váhate, aký druh obuvi zvoliť do sychravého a upršaného počasia tento rok, Webmagazín vám veľmi rýchlo poradí. Obchody sa totiž zapĺňajú semišovými čižmičkami rôznej výšky či strihu. Čo na ne hovoríte?

Dokonalé a štýlové


My sme jednoznačne za tento módny výstrelok. Nový trend, ktorý spája jesennú ležérnosť, štýl a ľahkosť v jednom si určite obľúbite už na prvý pohľad. Semišové čižmičky totiž existujú naozaj vo všetkých kombináciách, počnúc kotníkovými až po siahajúce nad kolená. Ak vám navyše padol do oka i ďalší trend tejto jesene – strapcové ozdoby – i pre vás sa nájdu tie správne kombinácie.

Príliš teplé? Vôbec nie


Ak sa neviete rozhodnúť, či sú už v septembri čižmy tou správnou voľbou hlavne kvôli tomu, že teplota ešte stále dosahuje vysoké teploty, nemajte obavy. Tieto čižmy totiž hlavne vďaka svojmu materiálu dokonale prepúšťajú vzduch a vaše nohy sú tak v teple, a zároveň môžu dýchať. Žiadne potenie či nepohodlie vás preto nečaká.

Pozor však na dážď


Ako to však u semišových topánočiek býva, s vodou sa veľmi neznesú. Tento materiál totiž prepúšťa všetko, a tak vaše nôžky za veľkého lejaku zákonite neostanú suché. Zoberte si preto radšej druhý pár ponožiek alebo v upršaných dňoch zvoľte ich koženú variantu. Semišové kamarátky si nechajte na suchšie cesty. Nebojte sa však, po tak suchom lete nás prívalové dažde určite neprekvapia.

Čo k nim?


Semišové čižmy sa hodia takmer ku všetkému, ale ak chcete byť naozaj in, túto sezónu ich skombinujte s dlhším svetrom v kombinácii so sukňou pod kolená. Ak sa neviete rozhodnúť, z akého materiálu by mala byť, najlepšia kombinácia je bavlna s kožou. Zvoľte si maxi veľkosti, ktoré vás príjemne zahrejú a na vašej postave vytvoria efekt písmena V. In sa predsa dá byť i na jeseň.

ODPORÚČAME AJ:
Prichádza jeseň: Zmeňte šatník, zmeňte i kozmetiku
Permanentný mejkap: Hrôza či vynález storočia?
Kožená bunda zažíva comeback, máte už jednu v šatníku?
Celulitída sa nenosí ani v septembri. Vyskúšajte našu škoricovú kúru

Komentáre