Štýl

Celulitída sa nenosí ani v septembri. Vyskúšajte našu škoricovú kúru

"Pred partnerom sa predsa nevyzliekame len keď je vonku cez tridsať stupňov."

Eva Frantová, 4. septembra 2015 14:00
Ilustračné foto Foto: TASR/AP
Nielen počas letných mesiacov, keď svoje telá ukazujeme na obdiv v plavkách tých najmenších veľkostí, ale i v nadchádzajúcich chladnejších dňoch chce každá z nás vyzerať príťažlivo. Pred partnerom sa predsa nevyzliekame len keď je vonku cez tridsať stupňov. Preto ak sa vám cez leto nepodarilo dosiahnuť vysnívaný vzhľad pokožky, vyskúšajte našu jesennú kúru, ktorej základom je úžasne voňavá škorica.

Najskôr zábal


Základ celej procedúry tvorí správna konzistencia pripravovanej masky. Mletú škoricu preto poriadne zmiešajte s telovým mliekom alebo kokosovým olejom. To, ktoré z týchto dvoch hydratačných zázrakov použijete je len na vašich preferenciách. Následne zmes naneste na problematické partie v dostatočnej vrstve. Nebojte sa použiť i viac ako ste zvyknutá pri obyčajnej starostlivosti o pokožku, tá si to totiž viac než len pýta.

Potravinová fólia v kozmetike


Následne ošetrené miesta zabaľte do potravinovej fólie a nechajte pôsobiť minimálne 20 minút. Ak vás náhodou pokožka pod zábalom štípe, nezľaknite sa. Je to znamenie, že škorica naozaj plní svoje poslanie a ošetruje vašu pokožku. Ak sa navyše zabalíte i do deky, teplom výsledný efekt ešte viac umocníte.

Umyť a nakrémovať


Nakoniec si zmes poriadne zmyte a ošetrenú pokožku nakrémujte telovým mliekom, ktoré poriadne premastí problematické miesta. Pre dosiahnutie optimálnych výsledkov pri problémoch s celulitídou je najlepšie absolvovať podobnú kúru dvakrát týždenne minimálne dva mesiace. Buďte trpezlivá, nenadarmo sa hovorí, že škorica je malý liečiteľský zázrak.

ODPORÚČAME AJ:
Ani krátke ani dlhé? Lob je účes, ktorý vás dostane
Krásne a zdravé obočie? Jedine s ricínovým olejom
Budete prekvapené: Kávu a olivový olej nemusíte využiť len v kuchyni
Tenké a nenápadné: Také sú náhrdelníky neskorého leta

Komentáre