Štýl

Budete prekvapené: Kávu a olivový olej nemusíte využiť len v kuchyni

"Prečítajte si zopár štýlových a lacných receptov, s ktorými bude vaša pokožka neodolateľná."

Eva Frantová, 26. augusta 2015 14:00
Ilustračné foto Foto: TASR/Štefan Puškáš
Každodenne sa staráme o svoje vlasy či nechty, vytvárame dokonalý mejkap, ktorý nám vydrží takmer celý deň a nakoniec sa navoniame obľúbeným parfumom. Čomu by sme však mali venovať rovnakú, ak nie väčšiu pozornosť je naša pokožka. Pokrýva predsa celý povrch nášho tela, je bránou medzi nami a vonkajším prostredím a chráni nás pred okolitými vplyvmi. Neviete, ako sa o ňu dôkladne starať? Poradíme. Prečítajte si zopár štýlových a lacných receptov, s ktorými bude vaša pokožka neodolateľná.

Peeling po domácky


Ak sa vám nechce vyhadzovať peniaze za drahé peelingové prípravky, postačí aj obyčajná mletá káva. V obchode však siahnite po tej najlacnejšej verzii (nejdete ju predsa piť). Ak ale túžite po nádherne prevoňanej pleti, stavte radšej na jej zrnkovú odnož, ktorú si doma bez ťažkostí pomeliete, a tým získate naozaj čerstvú vôňu kávy.

Následne túto takpovediac univerzálnu surovinu zmiešajte s kokosovým alebo olivovým olejom, ktoré sa postarajú o vytvorenie naozajstného peelingového séra. Ak nie ste zástankyňou olejov v kombinácii s pokožkou, použite hocijaký krém, ktorý nie je parfemovaný, najlepšie vazelínu. Tá totiž na vašej pleti vytvorí ochrannú vrstvu, nevsiakne, ale zároveň nedovolí, aby do pokožky prenikli škodliviny z okolia.

Pokiaľ však nemáte rady vôňu kávy, poznáme alternatívu. Je ňou obyčajný biely kryštálový cukor. Ak sa pýtate, prečo nie trstinový, odpoveď je jednoduchá. Trstinový je pri konzumácii síce zdravší, avšak jeho zrnká sú oveľa väčšie a našej pokožke by viac uškodili než pomohli. Nechajte si ho preto radšej len ako súčasť zdravého jedálnička a pri starostlivosti o pleť ostaňte verná starej dobrej bielej verzii.

Nebojte sa experimentovať a kombinovať domáce ingrediencie. Veď čo je lepšie, ako prírodné produkty a istota, že viete, čomu vašu pleť vystavujete?

ODPORÚČAME AJ:
Ste odporkyňou podkladovej bázy? Chyba
Zopár trikov na leto, ktoré by ste mali poznať
Tenké a nenápadné: Také sú náhrdelníky neskorého leta
Novinka pre všetky ženy: Vyskúšajte lícenku, tiene a lesk v jednom

Komentáre