Štýl

Koniec suchým vlasom či spálenej pokožke? Pomôže vám kokosový olej

"Mnohé ženy v letnom období trápi suchá pokožka po holení, spálený chrbátik po prehnanom slnení alebo suché vlásky, na ktorých sa vyzúril kamarát všetkých termálnych kúpalísk – chlór."

Eva Frantová, 24. júna 2015 14:00
Ilustračné foto Foto: TASR/AP
Ak chcete s týmito problémami skoncovať raz a navždy, šup - šup do drogérie po jeden bio kokosový olej! Jeho účinky vás totiž ohromia.

Drsné nôžky už nikdy viac


Ak aj vás trápia drsné, suché a šupinaté nohy po holení, nie je nič lepšie ako kúra z kokosového oleja. Antioxidanty a vitamíny v ňom obsiahnuté pokryjú vašu pokožku ochranným filmom a predídu tak ďalšiemu podráždeniu. Ba čo viac, jeho konzistencia, ktorá sa podľa teploty mení z tekutej na tuhú je ako stvorená na pohodlnú aplikáciu.

Pohroma menom suché a rozštiepené končeky


Večným problémom žien v lete býva paradoxne slniečko. Nie preto, že by nám vadilo byť krásne opálené a príťažlivé, avšak slnečné lúče rady vysávajú všetku energiu i z našich vlasov a zanechávajú ich suché a bez života. Aj tu poľahky pomôže kokosový olej. Stačí, keď si ho na noc nanesiete do mokrých vlasov, zabalíte do uteráku tak, aby vlásky ostali celý čas v teple, a ráno len zmyjete šampónom. Rozdiel bude citeľný.

Uvoľňujúca kokosová masáž


Nie je nič lepšie ako uvoľňujúca hodinová masáž, ktorá zregeneruje vaše telo po celom pracovnom týždni. Aj v tomto prípade je kokosový olej vhodným kandidátom na použitie. Nielenže je vláčny a ľahko roztierateľný, ale aj voňavý. Veď čo je lepšie ako pokožka prevoňaná kokosom v tej najzdravšej forme?

Pomocník do šalátov i teplých jedál


Kokosový olej je aj napriek svojej špecifickej vôni použiteľný takmer do všetkých jedál a je len na vás, či si vyberiete túto oproti ostatným tukom zdravšiu formu. Dá sa používať v teplej a rovnako i v studenej kuchyni. Preto neváhajte a skúste tento malý zázrak otestovať i vo vašej kuchyni. Budete isto prekvapená.

ODPORÚČAME AJ:
Klobúky sú opäť v móde: Na kráľovských dostihoch o tom vedia svoje
DIOR radí: Okrúhle plecia a plné prsia, ukážte ich aj vy
Päť spôsobov, ako chrániť vaše vlasy pred slnkom
Poznáte už nový trend na nechty? Angelina Jolie si ho zamilovala
Brady sú nehygienické, zbavte sa ich

Komentáre