Štýl

Päť spôsobov, ako chrániť vaše vlasy pred slnkom

"Teplý vzduch v kombinácii s vodou a chlórom ich vysušuje, štiepi a oslabuje. My však vieme, ako im vrátiť pôvodnú silu a chrániť ich aj v lete."

Eva Frantová, 12. júna 2015 10:00
Ilustračné foto Foto: TASR/AP
Silné pražiace slnko je to hlavné, načo sa v lete tešíme. To sa však nedá povedať o našich vláskoch. Tie naopak pod náporom slnečných lúčov viac než len trpia. Teplý vzduch v kombinácii s vodou a chlórom ich vysušuje, štiepi a oslabuje. My však vieme, ako im vrátiť pôvodnú silu a chrániť ich aj v lete.

Spľasnuté a bez objemu


Ak sú vaše vlasy ochabnuté a nedržia svoj tvar, v lete to s nimi bude ešte horšie. Nenechajte sa preto zlákať na veľké množstvo tužidiel a lakov, tie situáciu ešte zhoršia. Pridajú totiž vašim vlasom na váhe a tým ich ešte viac zaťažia. Preto stavte radšej na prirodzené prevzdušnené vlny, ktoré dosiahnete len troškou laku alebo spreja na ochranu pred slnečnými lúčmi.

Kučierky


Ak sú vaše vlasy prirodzene kučeravé, chlórová voda im môže viac než len ublížiť. Odrazu sú menej pružné, suché a už sa netočia tak ako predtým. Problémom je, že letný životný štýl im uberá na sile. Preto aspoň počas nasledujúcich mesiacov vymeňte svoj šampón a kondicionér za hydratačný.

Blond je v kurze


Aj keď vám blond farba príde na letné mesiace ako stvorená, peroxid spolu s horúcim počasím sa postará skôr o katastrofu ako o krásnu hrivu. Preto ak sa aj rozhodnete pre najnovší hit leta, platinovú blond, dbajte o svoje vlásky aspoň používaním regenerujúceho šampónu s výťažkom z bavlny.

Ilustračné foto Foto: TASR/AP


Aj najväčšie surferky majú občas problém


Je jedno, ako veľmi sa snažíte odolávať vode, jej slaným účinkom sa nevyhnú ani vaše vlásky. Ak v nej počas dovolenky alebo len tak trávite veľa času, nezabudnite svoje vlásky dostatočne hydratovať. Najlepšie je používať šampóny s extraktom z kokosového oleja pre dokonalý lesk. A ak máte chvíľku času, nebojte sa vyskúšať i masku zo 100% kokosu. Pre suché a namáhané vlasy neexistuje naozaj nič lepšie.

Padáme a padáme


Ak vám horúčavy spôsobujú plné umývadlo vlasov po každom česaní neváhajte a doprajte vlasom starostlivosť akú si zaslúžia. Proteínové spreje na posilnenie štruktúry vlasov spolu s obmedzením používania stylingových výrobkov, žehličky či kulmy vám prinesú očakávaný výsledok.

ODPORÚČAME AJ:
Štýlovo prirodzené vlny tu a teraz? Stavte na morskú soľ
Zvádzajte perami: Stačí si vybrať ten správny rúž
Chcete vyzerať mlado? Nediétujte
Toto leto zažiarite jedine s metalickým tetovaním

Komentáre