Štýl

Chcete vyzerať mlado? Nediétujte

"Vek je zákerná vec a nejedna z nás si pri spomienke na ten svoj povzdychne. Keby sme tak mali čo i len o pár rôčkov menej."

Eva Frantová, 27. mája 2015 8:00
Ilustračné foto Foto: Klinika Estethic
Vek je zákerná vec a nejedna z nás si pri spomienke na ten svoj povzdychne. Keby sme tak mali čo i len o pár rôčkov menej! Čas sa možno vrátiť nedá, ale vašou vizážou môžete okolie oklamať ľahko. Stačí len, ak sa budete vyhýbať veciam, ktoré vám opticky nejaké tie rôčky prirátajú. My vieme, ktoré sú to.

Nepravidelné pigmentové škvrny


Pigmentové škvrny pridajú pár rôčkov nejednej žene. Vytvoria sa pri nadmernej produkcii kožného farbiva s názvom melanín a dôvody ich vzniku sú rôzne: dedičná predispozícia, nadmerné slnenie bez použitia ochrany proti škodlivým UV lúčom, alebo hormonálne zmeny. Pomôcť vám môže používanie krémov s ochranným filtrom proti UV žiareniu či špeciálne krycie krémy, ktoré poľahky dokážu zakryť pigmentové škvrny. Ak však trpíte tmavšími fľakmi, pomôže vám jedine laserová terapie alebo chemický peeling u dermatológa.

Zlý účes


Neverili by ste koľko veľa dokáže zmeniť voľba správneho účesu. Príliš vyfúkané a krátke zostrihy nám totiž opticky pridávajú na veku či to chceme alebo nie. Ak túžite vyzerať mladšie, stavte na vlasy zostrihané na bob alebo ofinu, Tá totiž určite pokryje začínajúce vrásky na čele a šikovne omladí vašu tvár.

Príliš veľa mejkapu


Vaša prirodzená krása sa pod vrstvou mejkapu hneď a zaraz stratí, ak to preženiete. Príliš veľa mejkapu totiž pokožku vysušuje a navyše sa usádza v prvotných vráskach, čím ich robí na pohľad viditeľnejšími. Používajte namiesto hustých konzistencií ľahké a vzdušné BB krémy a stavte na jemné odtiene.

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa


Tmavý rúž


Tmavé farby na perách opticky zmenšujú ústa a vaše zuby pri nich môžu pôsobiť žlto. Preto by sme sa im, ak je to možné, mali vyhýbať a zvoliť si radšej žiarivé farby ružovej či tehlovo oranžovej, ktoré pery navonok vyplnia a celkovo zjemnia celý váš vzhľad.

Botoxy a výplne


Botox vie niekedy narobiť viac škody ako osohu a to platí i v prípade veku. Ak nechcete pôsobiť staro, radšej sa mu vyhnite. Veľa žien totiž nadobudne pocit, že ho potrebuje, aj keď tomu tak vonkoncom nie je. Niekedy sú sympatické vrásky okolo úst spôsobené častým smiechom viac ako napnutá necitlivá pokožka.

Ilustračné foto Foto: TASR/AP


Príliš extrémne diéty


Ak ste zástankyňou extrémnych diét, prvé, čo na ne na vašom tele doplatí, sú svaly. Vaše ruky budú kvôli ochabnutej koži vyzerať staro a odpudivo. Nikto netvrdí, že by ste sa nemali zdravo stravovať, ale ruky preč od drastických diét. Nepanikárte viac kvôli každému kilu, možno práve to jedno na tom správnom mieste vás omladí.

Zdroj: www.stylebook.de

ODPORÚČAME AJ:
Zvodná ako z Festivalu v Cannes? Vieme, v ktorých šatách zažiarite
Toto leto zažiarite jedine s metalickým tetovaním
Krásne hnedá pleť už pred letom: Vyskúšali ste už sprejové opaľovanie?
Stránite sa šatám kvôli svojej postave? Chyba

Komentáre