Štýl

Brady sú nehygienické, zbavte sa ich

"Ste si istý, že tento obľúbený módny výstrelok je i zdravotne nezávadný? Najnovšie výskumy totiž priniesli neuveriteľné výsledky, ktoré vás určite zaskočia. "

Eva Frantová, 17. júna 2015 13:00
Ilustračné foto. Foto: TASR/Tablet.TV
Aj vy ste jedni z tých, ktorý sa dali zlákať najnovším módnym trendom a hrdo nosíte obrovskú bradu, ktorá vám zakryje polovicu tváre? Ste si však istý, že tento obľúbený módny výstrelok je i zdravotne nezávadný? Najnovšie výskumy totiž priniesli neuveriteľné výsledky, ktoré vás určite zaskočia.

Život v symbióze s baktériami


Aj keď si myslíme, že brada je ako vlasy a stačí, ak si ju občas namočíme vo vode či prečešeme prstami, nie je tomu tak. Brada má totiž tú nevýhodu, že sa nachádza na mieste, kde veľmi ľahko príde do kontaktu so všetkým, na čom si radi pochutíte. Zvyšky, ktoré sa v brade zachytia so sebou prinesú i prostredie vhodné pre život baktérií. A spolunažívanie sa môže začať.

Špina ako na toalete


Síce väčšina baktérií, ktoré boli nájdené vo vzorke mužského tvárového ochlpenia nebola zdraviu škodlivá, v niektorých bradách sa našla i stopa po mikróboch, ktoré skôr nájdete na záchodovej doske ako niekde inde. Ako je to možné? Jednoducho. Zanedbanou starostlivosťou, nedostatočnou hygienou a prílišnou chuťou byť IN.

Jednoducho jej len venujte viac pozornosti


Nikto netvrdí, že sa svojej brady musíte vzdať. Len sa o ňu začnite patrične starať. Skúste predísť tomu, aby ste v nej našli zvyšky nedeľnej polievky a to tým, že si ju z času na čas zastrihnete a patrične upravíte. Aj brada musí byť upravená, inak celé jej kúzlo zničíte už prvým dojmom.

ODPORÚČAME AJ:
Poznáte už nový trend na nechty? Angelina Jolie si ho zamilovala
Štýlovo prirodzené vlny tu a teraz? Stavte na morskú soľ
Päť spôsobov, ako chrániť vaše vlasy pred slnkom
Zvádzajte perami: Stačí si vybrať ten správny rúž

Komentáre